Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä koulut ja Music Againts Drugs ry yhteistyössä oppilaiden hyvinvointia edistämässä

Jyväskylässä koulut ja Music Against Drugs ry yhteistyössä oppilaiden hyvinvointia edistämässä

Jyväskylän perusopetuksen koulujen 7-9-luokkalaisille suunnattu hyvinvointikysely toteutetaan ajalla 5.-16.3. Kyselyssä kartoitetaan oppilaiden näkemyksiä koulunkäynnistä ja kouluviihtyvyydestä, vapaa-ajan vietosta, kaverisuhteista sekä päihdeasenteista. Yhteistyössä Music Against Drugs ry:n kanssa järjestettävään sähköiseen kyselyyn vastataan koulupäivän aikana.

Kyselyn tuloksista saadaan konkreettista tietoa nuorten hyvinvoinnin tämän hetkisestä tilasta ja päihdeasenteista. Tuloksia käydään läpi myöhemmin keväällä järjestettävässä kehittämisseminaarissa, johon osallistuu jyväskyläläisiä nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia, Jyväskylän perusopetuksen edustajia ja koulujen tukioppilaita.

Music Against Drugs ry:n päihdekasvatuskokonaisuus on yläkouluikäisille suunnattu ehkäisevän päihdetyön kokonaisuus, jonka tavoitteena on tarjota nuorille osallistumismahdollisuuksia ja lisätä nuorten ja nuorten kanssa työskentelevien päihdetietoutta. Ehkäisevään päihdekasvatuskokonaisuuteen sisältyy yläkouluilla huhtikuussa toteutettava teemaviikko, johon koulujen tukioppilaat pääsevät suunnittelemaan sisältöjä. Teemaviikko huipentuu Music Againts Drugs ry:n järjestämään iltatapahtumaan.

Music Against Drugs –kokonaisuutta on toteutettu vuodesta 2009 alkaen yhteistyössä 31 kunnan kanssa. Jyväskylä on yksi neljästä kaupungista, joissa toteutetaan yläkoululaisten terveyttä- ja hyvinvointia kohderyhmälähtöisesti edistävää ja ennalta ehkäisevää päihdekasvatuskokonaisuutta vuonna 2018. Nyt toteuttavaa hyvinvointikyselyä ja yhteistyötä Music Against Drugs ry:n kanssa on Jyväskylässä pilotoitu Viitaniemen koululla.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetuspalvelut, puh. 014 266 4984
palvelujohtaja Ulla Törmälä, perusopetuspalvelut, puh. 014 266 4985
hallintopäällikkö Juho-Heikki Korhonen, Music Against Drugs ry, puh. 044 344 8039

5.3.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje