Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaupunkisuunnittelun asukasraatikokeilulla saatiin hyviä tuloksia

Kaupunkisuunnittelun asukasraatikokeilulla saatiin hyviä tuloksia Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunkisuunnittelu toteutti asukasraatikokeilun viestinnän ja osallisuuden kehittämiseksi sekä kaupunkisuunnittelun tuomiseksi lähemmäs asukkaiden arkea. Raadissa toimineet 15 kaupunkilaista antoivat uusia ideoita asukkaiden osallistumismahdollisuuksiin ja ottivat kantaa asukkaan näkökulmasta erilaisiin kaupunkisuunnittelun kehittämistoimenpiteisiin.

– Saimme raatilaisilta hyviä ja konkreettisia ideoita. Esimerkiksi Kortepohjan keskustan kehittämiseen liittyvää kyselyä mainostettiin Kortepohjaan ajavissa busseissa, ja tämän idean saimme asukasraadilta. Raatilaiset korostivat, että tieto kaupunkisuunnittelusta ja ympäristössä tapahtuvista muutoksista tulee olla helposti saatavilla – parhaiten toimii varhaisessa vaiheessa tapahtuva viestintä niissä kanavissa, joissa ihmiset jo ovat, kertoo erikoissuunnittelija Sarita Humppi.

Suunnittelutyössä viestinnällä ja vuorovaikutuksella on tärkeä rooli. Kaupunkisuunnittelua on hyvä arvioida monesta eri näkökulmasta, ja kaupungin asukkaat ovat yksi tärkeä näkökulmien lähde. Jyväskylässä viime vuonna aloitettu AVOin kaupunkiympäristö yhdistää arkkitehtuurin, vihreän infrastruktuurin ja osallisuuden. Tähtäimenä on hyvän kaupunkiympäristön lisäksi hyvinvointia luovat suunnittelutavat sekä kaupunkivihreän tuominen tiiviimmäksi osaksi arkkitehtuuria.

– Raatikokeilu oli osa AVOin kaupunkiympäristö –toimintaa. Tulevaisuudessa tulemme hyödyntämään asukasraatia muun osallisuustoiminnan rinnalla eri projekteissa tarpeen mukaan, Humppi sanoo.

Lisätietoa osallistumismahdollisuuksista ja raadista löytyy kaupungin verkkosivuilta:

www.jyvaskyla.fi/osallistu
www.jyvaskyla.fi/avoinkaupunkiymparisto/raati

Lisätiedot: erikoissuunnittelija Sarita Humppi, p. 014 266 2479, sarita.humppi@jkl.fi

2.3.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje