Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Uutta asumista ikäihmisille

Uutta asumista ikäihmisille

Ensi tiistaina 6.3. kokoontuva kaupunkirakennelautakunta tulee käsittelemään sekä uutta asumista mahdollistavia asemakaavamuutoksia että uuden moottoritien rakentamisen mahdollistavan osayleiskaavan. Lisäksi käsittelyyn on tulossa Sääksvuoren kytkinasemaan liittyvä asemakaavamuutos.

Kirkkokatu 14 ja 16

Kirkkokatu 14 ja 16 asemakaavan muutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Tikkakosken ydinkeskustassa sijaitsevan Kirkkokadun varteen on suunnitteilla asumista ikääntyvien ihmisten tarpeisiin. Uudisrakentaminen sisältäisi muun muassa tehostetun palvelun asumista. Kaavamuutos pitää sisällään myös Oskarinkadun varrella olevan rakentamattoman, asemakaavan mukaisen alueen, jolle on tarkoitus kaavoittaa enintään kahden asunnon käsittävä erillispientalotontti.

Kaavamuutokseen on ryhdytty, koska nykyisen kaavan sallima rakennusoikeus ja kerrosluku eivät vastaa tulevia tarpeita. Lisäksi kaavan ohjausvaikutukset eivät ole riittäviä laadukkaan ja viihtyisän rakennetun ympäristön mahdollistamiseksi.

– Kaavamuutos on tärkeä Tikkakosken keskustan elinvoimaisuuden kannalta. Kaupungin omistama keskeinen alue on ollut jo pitkään vajaakäytössä ja rakennukset ympäristöineen ovat rappeutumassa. Tavoitteena on eheyttää Kirkkokadun kaupunkikuvaa Tikkakosken kehittämisperiaatteiden mukaisesti muun muassa uusimalla vanha rakennuskanta tehokkaammalla uudisrakentamisella, kertoo arkkitehti, projektipäällikkö Tuija Solin.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/981

Lisätiedot: projektipäällikkö Tuija Solin, p. 014 266 5054, tuija.solin@jkl.fi

Vanha Vaajala 2

Vanhan Vaajalan asemakaavanmuutos 2 on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa senioriasumista sekä päivittää asemakaava vastaamaan toteutettavaa terveysasemahanketta. Suunnittelualue sijaitsee keskellä Vaajakosken liikekeskustaa entisen S-marketin tontilla. Kaikki keskustan julkiset ja kaupalliset palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä sekä naapurikortteleissa sijaitsevat kirjasto, liikuntakeskus ja uimahalli.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/971

Lisätiedot: kaavoitusarkkitehti Tapani Tommila, p. 014 266 7626, tapani.tommila@jkl.fi

Länsi-Palokan osayleiskaavan pohjoisosa

Länsi-Palokan osayleiskaavan pohjoisosa on edennyt ehdotusvaiheeseen. Suunnittelun tarkoituksena on laatia oikeusvaikutteinen osayleiskaava ohjaamaan alueen asemakaavoitusta ja muuta maankäyttöä. Suunnittelualue sijaitsee Palokan pohjoisosassa, noin 8 kilometriä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen.

Kaavan keskeinen ja tärkeä tavoite on saada hyväksymiskäsittelyyn oikeusvaikutteinen maankäyttö- ja rakennuslain mukainen kaava, joka mahdollistaa moottoritien rakentamisen Tikkakosken suuntaan. Uusi kaava korvaa vanhan tiesuunnitelman mukaisen tunneliratkaisun sisältävän Jyväskylän kaupungin yleiskaavan. Uutta tiesuunnitelmaa ei voida maantielain mukaan hyväksyä ennen kuin osayleiskaava saa lainvoiman.

Tärkeänä lähtökohtana voidaan pitää myös tavoitetta Lintukankaan työpaikka-alueiden kehittämisestä, jolloin Puuppolantien varrelle sijoittuva olemassa oleva työpaikka-alue tulee täydentymään. Työpaikka-alueen kehittäminen Lintukankaan uuden valtatieristeyksen ympäristössä vaatii moottoritiehankkeen toteutumisen sekä risteyksen ja ramppien rakentamisen.

Lisätiedot: kaavoitusinsinööri Vesa rajaniemi, p. 014 266 5048/050 466 7468 vesa.rajaniemi@jkl.fi

Sääksvuoren kytkinasema

Elenia Oy on suunnittelemassa uutta 110 kV:n kytkinlaitosta, sekä 110 kV:n maakaapeli- ja voimajohtoyhteyttä Jyväskylän Keljonkankaalta Muuramen Kinkomaalle. Voimajohtoyhteyden tarkoituksena on varmistaa Jyväskylän seudun eteläisten alueiden sähkönjakelun varmuus normaali- ja poikkeustilanteissa.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/995

Lisätiedot: viestinnän erikoissuunnittelija Kaisa Ristimella, p. 014 266 8744, kaisa.ristimella@jkl.fi

Käyräkatu

Käyräkadun asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa nykyisen asemakaavan mukaisen rakennuksen muuttaminen asuinkäyttöön asumista palvelevalla yhteiskäyttöisellä korttelialueella, sekä alueen liikenteen ja pysäköinnin jäsentäminen. Suunnittelualue on nykytilassaan asuinalueympäristöä, jolla sijaitsee 1950-luvulla rakennettuja asuinkerrostaloja. Alueen keskellä sijaitsee vilkkaassa käytössä oleva leikkipuisto.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/991

Lisätiedot: viestinnän erikoissuunnittelija Kaisa Ristimella, p. 014 266 8744, kaisa.ristimella@jkl.fi

1.3.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje