Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kutsu medialle: Romanien koulutus- ja työllisyysmessut Jyväskylässä

Kutsu medialle: Romanien koulutus- ja työllisyysmessut Jyväskylässä

Mahdollisuuksien päivä – Romanien koulutus- ja työllisyysmessut saadaan toistamiseen Jyväskylään 8.3.2018 klo 13–16 Veturitalleille (Veturitallinkatu 6, Jyväskylä). Toivotamme myös median edustajat tervetulleiksi tilaisuuteen, joka viime vuonna keräsi huikeat 250 messuvierasta.

Romanien koulutus- ja työllisyysmessut tarjoavat tietoa uusista uravaihtoehdoista ja erilaisista koulutuksista sekä antavat mahdollisuuden verkostoitua ja luoda työelämäkontakteja. Messuvieraita tapaamassa on oppilaitosten, yritysten, työnantajien ja järjestöjen edustajia. Jyväskylässä toistamiseen järjestettäville messuille odotetaan viime vuoden malliin runsasta kävijämäärää.

- Viimeksi vieraita oli noin 250 ja tänä vuonna toivomme pääsevämme vähintään samoihin lukuihin. Messut ovat iso mahdollisuus kävijälle parempaan tulevaisuuteen, ja toivomme paikalle mahdollisimman paljon väkeä hyödyntämään päivän tarjontaa, toteaa Samuel Florin Jyväskylän Romaninuoret ry:n Valoa Huomiseen -toiminnasta.

Viime vuonna messujen haasteeksi muodostui yrittäjien rohkaiseminen mukaan esittelemään toimintaansa.

- Ehkä romaneita ei vielä osata nähdä potentiaalisena työvoimana, ja tähän pyrimme vaikuttamaan myös messujen avulla. Tänä vuonna olemme saaneet myös yrittäjiä innostumaan tilaisuudesta, ja heitä on ilmoittautunut esittelemään toimintaansa oppilaitosten ja järjestöjen rinnalle. Lisääkin saa tulla, Samuel Florin rohkaisee.

Virtuaalimaailman mahdollisuuksia ja taiteen monimuotoisuutta

Tämän vuoden messuilla uutuutena ovat erilaiset virtuaalimaailman mahdollisuudet työelämän ja urapolkujen esittelemisessä.

- Messuväellä on mahdollisuus päästä kokeilemaan virtuaalilaseilla vaikkapa moottorisahan käyttöä sekä 3-D-tulostusta, kertoo Tenho Roth Jyväskylän romaninuoret ry:stä.

Päivän aikana kuullaan innostavia haastatteluja romanien urapoluista ja nähdään videoklippejä unelmien toteutumisesta. Esittävästä taiteesta vastaavat Jyväskylän romaniorkesteri ja stand up -koomikko Hannu Friman.

- On riemullista, että messuille saatiin säveltaidetta paikallisten romanimuusikoiden toimesta ja sanataidetta romanitaustaisen stand up -koomikon esittämänä. Haluamme tuoda myös taiteen moninaisuutta esiin päivän aikana, toteaa läänintaiteilija Mertsi Lindgren Taiteen edistämiskeskuksesta.

Messut ovat usean toteuttajan yhteisponnistus. Messukonsepti on alkujaan Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) romanihankkeiden Nevo tiijan ja Tsetanes naalin ja Taiteen edistämiskeskuksen käsialaa, jota paikalliset toimijat tuovat eloon.

- Eri puolella Suomea järjestetyt messut ovat herättäneet ympärillä olevan yhteisön, viranomaiset ja työmarkkinat näkemään romanien työllistymisen ja koulutuspolkujen haasteita uudenlaisesta näkökulmasta, pohtivat Nevo tiija -hankkeen projektipäällikkö Mertsi Ärling ja Tšetenes naal -hankkeen projektipäällikkö Katri Perho Diakista.

Tapahtuman järjestävät Jyväskylän kaupunki, Valoa Huomiseen -toiminta, Taiteen edistämiskeskus sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun koordinoimat, Euroopan sosiaalirahaston rahoittamat hankkeet Nevo tiija – uusi aika ja Tšetanes naal – koulutuspoluilla. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eri hankkeiden ja toimijoiden kanssa.

Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/187448565321303/

Lisätietoa:
Samuel Florin, puh. 050 400 64 16, samuel.florin(at)jyvasroma.fi
Tenho Roth, puh. 050 575 3302, tenho.roth(at)jyvasroma.fi

Haastatteluvaraukset:
TKI-viestinnän asiantuntija Niina Mäenpää, puh. 040 507 62 60, niina.maenpaa(at)diak.fi

1.3.2018Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje