Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Karismaattinen Robert Trevino johtaa Jyväskylä Sinfoniaa päivä- ja iltakonserteissa 14.3.

Karismaattinen Robert Trevino johtaa Jyväskylä Sinfoniaa päivä- ja iltakonserteissa 14.3.

Amerikkalainen kapellimestari Robert Trevino saapuu johtamaan Jyväskylä Sinfoniaa keskiviikkona 14.3., jolloin kuullaan päiväkonsertti klo 12 ja iltakonsertti klo 19 Jyväskylän teatteritalossa. Molempien konserttien solistina soittaa useissa kilpailuissa palkittu pianisti Julia Siciliano. Konsertissa päästään herkuttelemaan ja herkistymään varhaisromantiikan mestariteoksilla Mozartilla täydennettynä.

Useasti aiemminkin Jyväskylässä vieraillut Robert Trevino on hiljattain nimitetty Baskien kansallisorkesterin taiteelliseksi johtajaksi. Konserteissa Julia Sicilianon solistiteoksena on Felix Mendelssohnin pianokonsertto nro 1, joka syntyi Münchenin matkalla. Mendelssohn esitti itse konserttoaan laajasti, mutta erityisen suositun siitä teki vasta Franz Lisztin esitys Pariisissa.

Konsertissa kuullaan lisäksi Mozartin sinfonia nro 34 C-duuri, joka sijoittuu säveltäjän tuotannossa murroskohtaan, jolloin hän alkoi suuntautua kohti kypsempää ja omaperäisempää tyyliä. Mendelssohnin illan toinen teos, sinfonia nro 3, on myös saanut innoituksensa matkailusta kantaen lisänimeä ”Skottilainen”. Sen neljässä yhteen soitettavassa osassa voi kuulla vaikutteita skotlantilaisista maisemista ja kansanmusiikista.

Taiteilijatapaaminen ja Pikku Alkusoitto konsertin lisämausteina

Ennen iltakonserttia klo 18.15 teatteritalon kulmalämpiössä taiteilijatapaamisen vieraana on kapellimestari Robert Trevino. Häntä haastattelee Jyväskylä Sinfonian vastaava tuottaja Nikke Isomöttönen. Taiteilijatapaamisen jälkeen klo 18.30 yleisöä ilahduttavat musisoinnillaan nuoret pianistit Gradia Jyväskylästä: Lotta Isomöttönen, Aivi Salminen ja Ella-Maria Koskela.

Lue lisää konserteista
Päivä
Ilta

Robert Trevino
Julia Siciliano
Kuvapankki

Liput päivällä:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja
17,50 / 14,50 / 8,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Liput illalla:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä


Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

1.3.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje