Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kyllön terveysaseman kiirevastaanotto purkaa päivystysruuhkaa 5.3. alkaen

Kyllön terveysaseman kiirevastaanotto purkaa päivystysruuhkaa 5.3. alkaen

Jyväskylässä Kyllön terveysasemalla avataan arkisin kello 16–18 palveleva kiirevastaanotto maanantaina 5. maaliskuuta. Kiirevastaanotolla hoidetaan terveysasemien potilaita, jotka tarvitsevat lääkärin tai sairaanhoitajan apua jo samana iltana, mutta eivät tarvitse erikoissairaanhoitoa. Vastaanotto palvelee ajanvarauksella kaikkia Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) terveysasemien asiakkaita.

Jyten terveysasemilla hoidetaan arkipäivisin myös päivystyspotilaita. Arkisin klo 16 jälkeen päivystys siirtyy Keski-Suomen keskussairaalaan. Jos potilas tarvitsee apua 1–2 vuorokauden sisällä esimerkiksi pitkäaikaisen sairauden vaikeutumisen tai äkillisen sairastumisen takia, hoito voidaan aloittaa Kyllössä lääkärin tai hoitajan kiirevastaanotolla.

– Kun osa keskussairaalan päivystyksen potilaista voidaan hoitaa Kyllössä, se vähentää toivottavasti ruuhkaa sekä aamuisin terveysasemilla että iltaisin sairaalassa. Jos arki-iltaisin tarvitsee hoitoa, on soitettava keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 0100 84 884, josta saa hoito-ohjeita ja tiedon vastaanottopaikasta, kertoo avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Kiirevastaanotto toimii ajanvarauksella. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, kuten päivystyksessä. Kyllön kiirevastaanotolla ei ole iltaisin käytössä laboratorio- ja kuvantamispalveluja tai tarkkailuhuonetta, joten näitä palveluja tarvitsevat potilaat hoidetaan jatkossakin päivystyksessä. Myös ambulanssipotilaat kuljetetaan päivystykseen.

Lisätietoja: Ilkka Käsmä, avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri, p. 014 266 2082, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

28.2.2018Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje