Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän päivien ohjelmisto uudistuu – tervetuloa Hipposhalliin 17.3. ja useisiin tapahtumiin 17.-18.3.

Jyväskylän päivien ohjelmisto uudistuu – tervetuloa Hipposhalliin 17.3. ja useisiin tapahtumiin 17.-18.3.

Jyväskylän kaupunki kutsuu kaupunkilaisia juhlimaan lähestyvää kaupungin syntymäpäivää viikonloppuna 17.-18.3.2018. Jyväskylän kaupungin syntymäpäivä on 22.3.

Jyväskylän päivien monipuolinen ohjelmisto sekä lisätietoja www.jyvaskyla.fi/paivat, Facebook-sivuilta @jyvaskylanpaivat sekä fb-tapahtumasta Jyväskylän päivät 2018.

Jyväskylän päivien ohjelma aloitetaan jo 12.-16.3., kun kaupunki tarjoaa juhlakahvit ikääntyneiden päiväkeskusten ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden asiakkaille. Kahvitusten ohessa nautitaan monipuolisen Kulttuurikimaran antimista.

Suomen käsityön museossa, Jyväskylän taidemuseossa ja Alvar Aalto –museossa on 17.-18.3. vapaa pääsy. Käsityön museolla on viikonloppuna monenlaista ohjelmaa. AaltoAlvariin pääsee 17.3. edullisesti uimaan ja kuntosalille, aikuiset 4,5 euroa ja lapset 3,5 euroa. Kuokkalan Graniitin kuntosalille ja vapaille vuoroille on 17.3. vapaa pääsy.

- Tapahtumia haluttiin keskittää yhteen viikonloppuun ja tarjota kaupunkilaisille monipuolista ohjelma. Ajatuksena on juhlia kaupungin syntymäpäiviä jatkossakin maaliskuun kolmantena viikonloppuna. Syntymäpäivän 22.3. lähellä järjestetään edelleen kaupunginjohtajan vastaanotto 5-luokkalaisille ja menestyneiden urheilijoiden palkitseminen, kertoo kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää.

Jyväskylä kutsuu kaupunkilaiset Hipposhalliin 17.3.

Jyväskylän päivien uudessa maksuttomassa tapahtumassa lauantaina 17.3. klo 12-15 Hipposhallissa pääsee jututtamaan luottamushenkilöitä, kuulemaan ja kysymään hankkeiden etenemisestä sekä viihtymään kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointiasioiden parissa. Mukana Hipposhallissa on lähes 50 toimijaa tarjoamassa mielenkiintoista ohjelmaa ja tietoiskuja, paikalla ovat mm. Jyväskylän kaupungin toimialat sekä ulkona kirjastoauto ja paloauto. Liikuntatorilla on erilaisia lajiesittelyjä ja lapsille on tarjolla liikunnallista touhua.

Ovet aukeavat klo 11.30 ja tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto klo 12. Ohjelma Hippoksella polkaistaan käyntiin klo 12.30 maksuttomalla koko perheen konsertilla, jossa esiintyy Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!. Orkesteri on soittanut itsensä suoraan suomalaisten lasten ja aikuisten sydämiin kekseliäillä sovituksillaan ja mieleenpainuvalla ulkomuodollaan.

Noin 20 minuutin tietoiskujen aiheita klo 12 alkaen ovat Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE, Kukoistava kotihoito, Hippos2020 –hanke, Liikuntapääkaupunki, Sairaala Nova ja Valinnanvapauskokeilu.

Paneelikeskustelussa klo 13.30 kuullaan kaupunkilaisten ja luottamushenkilöiden ajatuksia siitä, millainen on hyvinvoiva Jyväskylä 2030. Päivä päätetään Keski-Suomen Tanssin Keskuksen uutuuskonseptilla HopeaTansseilla, josta saa eväitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tanssitaiteen keinoin.

Hipposhallissa on runsaasti erilaisia esittelyjä ja koettavaa. Rentoutumaan ja rauhoittumaan pääsee Sinfonia loungeen. Pehmeästi sisustetussa loungessa voi tutustumaan soitinten toimintaan ja kuulla Jyväskylä Sinfonian muusikoiden esityksiä.

Maksuttomat opastetut kierrokset tutustuttavat kaupunkiin, Alvar Aaltoon ja kaupungintaloon

Kulttuuriluotsit jakavat lippuja maksuttomille kierroksille maanantaisin 26.2., 5.3. ja 12.3. klo 15-17 pääkirjaston aulassa. Kierroksille on rajoitettu osallistujamäärä.

Opastettuja yleisökierroksia järjestetään kaupungintalolla lauantaina 17.3. klo 10, klo 11 (also in English), klo 12 ja klo 13, kesto 45min.

Opastettuja bussikierroksia järjestetään lauantaina 17.3. useita: Jyväskylä liikkeessä – kierros, Järvikaupunki – kierros, Kukkulakaupunki – kierros ja Aalto Bravo – kierros. Sunnuntaina 18.3. järjestetään opastettuja kävelykierroksia: Uutta ja Wanhaa Jyväskylää, Aalto andante –kierros ja Kankaan kierros.

Jyväskyläläiset ravintolat hemmottelevat lapsiperheitä

Jyväskylän päivien yhteydessä tehdään myös uudenlainen avaus, kun perheille järjestetään lauantaina 17.3. "Syömään!" –tapahtuma, jolloin lapsiperheet ovat erityisen tervetulleita ravintolaan. ”Syömään!” -tapahtumassa nostetaan lapsiasiakas ykköseksi ja ravintoloissa on erikoistarjouksia, yllätysmenuja sekä ohjelmaa. Jyväskyläläiset ravintolat näyttävät, miten heillä palvellaan lapsiasiakkaita ja lapsiperheillä on matala kynnys lähteä tutustumaan kaupungin ravintolatarjontaan. Mukana on toistakymmentä erityyppistä jyväskyläläistä ravintolaa. Osassa ravintoloista tapahtuma jatkuu koko viikonlopun ajan. Tutustu ”Syömään!” –tapahtumaan ja ravintoloiden tarjontaan Facebookissa tapahtumasivulla @syomaan.

Tervetuloa uuteen koko kaupungin synttärijuhlaan liikuntapääkaupungin sydämessä!

Jyväskylän päivien monipuolinen ohjelmisto sekä lisätietoja löytyy nettisivuilta www.jyvaskyla.fi/paivat, Facebook-sivuilta @jyvaskylanpaivat, sekä fb-tapahtumasta Jyväskylän päivät 2018.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, helina.maenpaa(at)jkl.fi, p. 050 548 7422
kulttuurituottaja Suvi Lindell-Mäkelä, suvi.lindell-makela(at)jkl.fi, p. 040 738 3450

27.2.2018Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje