Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kansalaisopistossa käynnistyy kaksi lukutaitokoulutusta maahanmuuttajille – Hae mukaan!

Kansalaisopistossa käynnistyy kaksi lukutaitokoulutusta maahanmuuttajille – Hae mukaan!

Jyväskylän kansalaisopistossa alkaa kaksi uutta suomen kielen ryhmää, jotka on kohdistettu maahanmuuttajille. Haku on käynnissä ja ryhmien opetus alkaa huhtikuussa.

1229200 Suomea senioreille (66 t)
Opetuspaikka: Opisto (Vapaudenkatu 39 - 41)
Opetusajat: ma, ke 11.00–13.45
9.4.–21.6.
Opettaja: KMJohanna Lehmusjoki-Sihvonen
Kurssimaksu 50 €

Käytännönläheistä ja toiminnallista suomen kielen opetusta rauhalliseen tahtiin suullista kielitaitoa painottaen. Asioiden omaksumiseen annetaan paljon aikaa, opittua kerrataan paljon ja kurssilla tehdään muistia tukevia harjoituksia. Kurssilla käytetään elämyksellistä ja toiminnallista oppimista, esimerkiksi käsitöiden, ruoanlaiton, askartelun, musiikin ja lempeän liikunnan avulla. Kurssilla tutustutaan lähiympäristöön ja tehdään tutustumiskäyntejä osallistujia kiinnostaviin paikkoihin. Kurssiin kuuluu henkilökohtaisen opetussuunnitelman laatiminen ja kielitaidon arviointi. Kurssi on maksuton opiskelijoille, joiden kotoutumissuunnitelmassa on maininta vapaan sivistystyön koulutuksesta. He ovat etusijalla valinnassa. Muille kurssimaksua on tuettu OPH:n opintoseteliavustuksella, mikä on huomioitu kurssimaksussa.

1229201 Lukutaitoryhmä (232 t)
Opetuspaikka: Opisto (Vapaudenkatu 39 - 41)
Opetusajat: ma, ke 8.30–11.00, ti, to 8.30–13.00, pe 8.30–11.45
3.4.–21.6.
Opettaja: KM Johanna Lehmusjoki-Sihvonen
Kurssimaksu 90 €

Luku- ja kirjoitustaidon, perussanaston, fraasien ja numeroiden harjoittelua käytännönläheisesti ja toiminnallisesti arkielämän tilanteita varten rauhalliseen tahtiin. Opetukseen voi sisältyä myös osallistumista opiston muille kursseille ja tutustumiskäyntejä osallistujia kiinnostaviin paikkoihin. Kurssiin kuuluu henkilökohtaisen opetussuunnitelman laatiminen ja kielitaidon arviointi. Kurssilla korostuu toiminnallisuus opiskeltaessa suomen kieltä myös liikunnan, kädentaitojen, musiikin ja ruuanlaiton yhteydessä. Kurssi on maksuton opiskelijoille, joiden kotoutumissuunnitelmassa on maininta vapaan sivistystyön koulutuksesta. He ovat valinnassa etusijalla. Jos TE-palvelut on hyväksynyt kurssin omaehtoiseksi koulutukseksi, opiskelija on oikeutettu työmarkkinatukeen. Muille kurssimaksua on tuettu OPH:n opintoseteliavustuksella, mikä on huomioitu kurssimaksussa.

Opetuksen suunnittelu ja lisätietoja hakemisesta: Sini Louhivuori, rehtori, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4087 (tavoitettavissa torstaina 1.3. lähtien)

23.2.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje