Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Arkkitehtiopiskelijoiden suunnitelmat keskustan itäosaan valmistuivat

Arkkitehtiopiskelijoiden suunnitelmat keskustan itäosaan valmistuivatRyhmäkuva kurssilaisista

Noin 50 Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelijaa on ideoinut tammi-helmikuussa Jyväskylän keskustan itäosan tulevaisuutta. Suunnittelualueeseen sisältyi neljä ruutukaava-alueen korttelia, pieni pala Lutakon aluetta, rautatie- ja maantiealueita sekä Jyväsjärven rantaa. Opiskelijoita on auttanut ideointityössä lähes 20 jyväskyläläisen sparrausryhmä, joka koostui aktiivisista kaupunkilaisista ja Jyväskylän kaupungin viranhaltijoista.
Yhdyskuntasuunnittelun professori Juho Rajaniemi kertoo, että opiskelijat ovat suhtautuneet suunnittelutehtävään ennakkoluulottamasti ja innokkaasti.

– He ovat löytäneet erilaisia tapoja yhdistää Jyväskylän keskusta Jyväsjärven rantaan. Monet ryhmät ovat siirtäneet ratapihan järjestelyraiteet toisaalle, ehdottaneet suuria muutoksia valtatien järjestelyihin tai käyttäneet kansiratkaisuja liikenneväylien ylittämiseen. Jotkut ratkaisut voivat aluksi näyttää radikaaleilta, mutta suuri osa niistä on toteutettavissa vaiheittain vuoteen 2050 mennessä. Suunnitelmat tuovat ennen muuta esiin ranta-alueen huomattavan potentiaalin niin asuinympäristönä kuin urbaanina virkistysalueenakin.

Jyväskylän kaupungin yhteyshenkilönä on toiminut arkkitehti, projektipäällikkö Tuija Solin. Hänen mukaansa on todella mielenkiintoista nähdä, miten ideat ovat edistyneet.

– Edellisen työpajatyöskentelyn tulokset antavat odottaa useammanlaisia ja yllättäviäkin ratkaisuehdotuksia varsinkin ratapiha-alueen ja rannan osalta. Olen varma, että saamme käyttökelpoisia ideoita jatkokehittelyn taustalle.

Kaikkien 12 opiskelijaryhmän suunnitelmat ovat nähtävillä avoimessa yleisötilaisuudessa torstaina 22.2.2018 klo 16-17 Nikolainsalissa. Töistä tehdään myöhemmin kevään aikana julkaisu, joka pyritään laittamaan esille Jyväskylän kaupungin internetsivuille.

Lisätiedot:
Juho Rajaniemi, (044) 524 7245, juho.rajaniemi@tut.fi
Tuija Solin (014) 266 5054, tuija.solin@jkl.fi

21.2.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje