Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin kirjastoissa on hilpeitä hommia talvilomaviikolla 26.2.–2.3.

Jyväskylän kaupungin kirjastoissa on hilpeitä hommia talvilomaviikolla 26.2.–2.3.

Jyväskylän pääkirjastossa, Vaajakosken aluekirjastossa ja Kortepohjan lähikirjastossa on kivaa hommaa talviloman kuluksi. Askartelu- ja rintanappipajoja, lautapelailua, mystistä metsäseikkailua… Käy vaikka kaikissa kolmessa kirjastossa ja vietä mukavia hetkiä kivan tekemisen parissa. Kaikkiin kirjaston tapahtumiin on vapaa pääsy.

Talvilomatohinat pääkirjaston lastenosastolla

Maanantaina 26.2. klo 13–16 ötökkätyöpaja ja ötökkäelokuvia
Viritellään aistit ötökkätaajuudelle ja kokeillaan yhdessä mihin silkkimassa taipuu. Ohjaajana elämykseen toimii Marja Sarja. Voit ottaa halutessasi mukaan pienen määrän tilpehööriä eli laatikonpohjalle unohtuneita pieniä asioita, joita on mahdollista hyödyntää muovailussa Esimerkiksi napit, klemmarit, helmet ja narunpätkät ovat käyttökelpoista tilpehööriä. Tervetuloa muovailemaan! Askartelun lomassa voit käydä levähtämässä Satuhuone Peukaloisessa ötökkäelokuvien äärellä. HUOM. Pajan kesto klo 16 asti tai niin kauan kuin silkkimassaa riittää.

Torstaina 1.3. klo 17 ja klo 18 Minikino
Minikinossa esitetään perheen pienimmille suunnattuja lastenelokuvia. Näytöksen kesto on 30 min ja elokuvat ovat suomeksi puhuttuja. Minikinon toteuttaa Keski-Suomen elokuvakeskus yhteistyössä Jyväskylän kaupunginkirjaston kanssa. Näytökset ovat samansisältöisiä. Esityspaikkana lastenosaston satuhuone Peukaloinen.

Perjantaina 2.3. klo 9.30 Mieletön mystinen metsäseikkailu
Tökkyrä ja Naavakainen lähtevät hurjaan seikkailuun pysäyttääkseen ilkeän Mahtimörön aikeet ja pelastaakseen Mystisen Metsän. Seikkailu vie heidät kohti Kiukkukalliota ja selvitäkseen kaikista matkan varrelle tulevista haasteista he tarvitsevat juuri sinun apuasi. Syöksy mukaan seikkailuun! Kruuvauksen esitys on osallistavaa draamaa ja musiikkia sisältävä tarina ystävyydestä. Kesto noin 30 minuuttia. Esitys sopii kaikenikäisille.

Onnenpäivä-näyttely
Onnenpäivä-näyttelyssä pääkirjaston lastenosastolla on nähtävissä ihania silkkimassasta tehtyjä otuksia. Tekijöinä Iivari, Kiira ja Elina Koskinen sekä Emil Salonen ja Mai-täti.
Tule piirtämään myös oma näkemyksesi onnenpäivästä, näyttelyä päivitetään piirroksilla.
www.facebook.com/events/1814003655299174

Hiihtolomahulinaa Vaajakosken aluekirjastossa

Tiistaina 27.2. klo 12–15 kierrätysaskartelua
Askartelua kierrätyskirjoista, kirjasto tarjoaa välineet ja opastuksen.

Keskiviikkona 28.2. klo 17–19 lautapeli-ilta
Tulkaa koko perheen kesken pelaamaan, opastettujen lautapelien ikäsuositus 8-vuotiaasta ylöspäin, mutta nuoremmillekin on pelejä joko keskenään tai vanhempien kanssa pelattaviksi.

Torstaina 1.3. klo 11–13 ja klo 16–18 rintanappipaja
Tule tekemään rintanappi tai vaikka kaksikin! Rintanappiin tarvittavat materiaalit saat kirjastosta.

Perjantaina 2.3. klo 9.30 aamun satutunti
Hiljennytään hetkeksi kuuntelemaan satuja. Satutunnit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Satutunnit on suunnattu noin 3-6-vuotiaille lapsille.

Kun Vaajakosken kirjaston tapahtumatilassa ei ole toimintaa, löytyy sieltä kotoisa lukunurkkaus kirjojen lukemista varten, palapelejä koottavaksi ja lautapelejä pelattavaksi, värityskirjoja ja piirustuspaperia tarvikkeineen. Tervetuloa puuhastelemaan!

Hiihtoloman hilpeät hommat Kortepohjan lähikirjastossa

Tiistaina 27.2. klo 13–16 rintanappipaja
Hilpeää hommaa hiihtolomalla – tule askartelemaan rintanappi kirjaston pajaan! Voit askarrella napin iloksi itsellesi tai vaikkapa lahjaksi kaverillesi. Paja on kaikille avoin ja maksuton. Tarvikkeet saat kirjastosta.

Tiistaina 27.2. klo 18 iltasatutunti
Iltasatutunnit on tarkoitettu noin 3–6-vuotiaille lapsille. Satutunnin kesto noin 30 minuuttia. Vanhemmat voivat kuunnella mukana tai kierrellä tarinoiden lukemisen ajan tekemässä löytöjä kirjaston hyllyjen välissä.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, lastenosasto (Vapaudenkatu 39–41): p. 014 266 4113, kirjasto.lastenosasto[at]jkl.fi
Vaajakosken aluekirjasto (Urheilutie 36 B): p. 014 266 4144, kirjasto.vaajakoski[at]jkl.fi
Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3): p. 014 266 4136, kirjasto.kortepohja[at]jkl.fi

21.2.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje