Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki ja yliopisto tiivistävät strategista yhteistyötään

Jyväskylän kaupunki ja yliopisto tiivistävät strategista yhteistyötään

Kahdenvälinen neuvottelukunta perustettiin 16.2.2018

Kuvassa rehtori Keijo Hämäläinen ja kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Kuvaaja Tarja Vänskä-Kauhanen/Jyväskylän yliopisto.Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto perustivat kahdenvälisen neuvottelukunnan kaupunginjohtaja Timo Koiviston ja rehtori Keijo Hämäläisen aloitteesta. Neuvottelukunta kokoontui ensimmäisen kerran perjantaina 16.2.2018 Jyväskylän yliopistossa, ja samalla allekirjoitettiin neuvottelukuntaa koskeva sopimus.

Neuvottelukunnan tavoitteena on edistää Jyväskylän alueen elinvoimaa sekä vahvistaa kaupungin ja yliopiston kansallista ja kansainvälistä kilpailukykyä. Neuvottelukunta toimii sopijaosapuolten ylimmän johdon välisenä foorumina, jossa keskustellaan yhteisistä strategisista tavoitteista, uusista merkittävistä avauksista sekä seurataan sovittujen tavoitteiden toteutumista. Käsiteltävät teemat koskevat kahdenvälisiä, mutta myös laajempia kokonaisuuksia, joissa molemmat organisaatiot ovat mukana. Neuvottelukunta koordinoi yhteistoimintaa, tukee ylimmän johdon päätöksentekoa sekä välittää informaatiota toisilleen merkittävistä osapuolia koskevista toimista.

- Jyväskylän vahvan kasvun ja kehittymisen yhtenä keskeisenä ajurina on menestyvä, kansainvälinen yliopistomme. Tiivis yhteistyö yliopiston kanssa varmistaa yhteisten strategisten tavoitteiden toteutumisen, kaupunginjohtaja Timo Koivisto toteaa.
Myös rehtori Keijo Hämäläinen näkee yhteistyön ja kaupungin vetovoiman merkittävänä tekijänä yliopiston menestymiselle:
- Jotta yliopisto voi menestyä, se tarvitsee parhaita tutkijoita, henkilöstöä ja opiskelijoita. Tässä yliopiston oman toiminnan lisäksi aivan keskeistä on kaupungin vetovoima.

Valokuvassa neuvottelukunnan perustamissopimuksen allekirjoituksesta. Kuvassa rehtori Keijo Hämäläinen ja kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Kuvaaja Tarja Vänskä-Kauhanen/Jyväskylän yliopisto.


Lisätietoja:
neuvottelukunnan sihteeri, Jyväskylän yliopiston suunnittelupäällikkö Jarkko Pirkkalainen, puh. 040-7373364, mailto:jarkko.pirkkalainen[at]jyu.fi

16.2.2018Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje