Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Uutta asuinrakentamista Kankaalle ja keskustaan

Uutta asuinrakentamista Kankaalle ja keskustaan

Jyväskylän keskustan ja Kankaan alueille on suunnitteilla uutta asuinrakentamista, sekä Vaajakosken Kanavuoreen työpaikkarakentamista. Lisäksi Jyväskylän keskustan alueella tutkitaan yhteiskäyttöautoilun mahdollisuuksia.

Kankaan Sydän IIKankaan sydän II

Kankaan Sydän II- asemakaavan muutosehdotus on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Asemakaavan muutosalue sijaitsee Kankaan alueella Jyväskylän keskustan vieressä. Kaavamuutoksella mahdollistetaan Kankaan alueen uudisrakentamisen jatkaminen. Maa-alue on kaupungin omistuksessa. Kankaan Sydän II jatkaa kaupunkikuvallisesti korkealaatuista asuntorakentamista Kankaan Sydänkortteleiden arkkitehtuurikilpailun ja Kankaan rakentamista ohjaavan Laatuaapisen periaatteiden mukaisesti. Sydänkortteleiden asuntorakentamisen lisäksi kaavamuutos vastaa senioriasumisen kysyntään sekä tarjoaa opiskelijoille asuntoja Kankaan alueelta.

Puutarhakatu 19

Puutarhakatu 19 asemakaavan muutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa kerrostalon rakentaminen. Suunnittelualueella on kaksi vanhaa rakennusta, joista toinen suojeltu vuonna 1929 valmistunut Vapon entinen edustuskiinteistö peruskorjataan liike- ja toimistotilakäyttöön. Toinen, vuonna 1944 talonmiehen työsuhdeasunnoksi valmistunut yksikerroksinen puutalo puretaan ja sen tilalle on suunnitteilla viisikerroksinen asuinkerrostalo Rajakadun varteen. Täydennysrakentamista ohjataan kaavamääräyksillä olemassa olevaan rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan sopivaksi.

Vapaudenkatu 79

Vapaudenkatu 79 asemakaava on edennyt ehdotusvaiheeseen. Kaavassa tutkitaan täydennysrakentamista Yrjönkadun varteen ja yhteiskäyttöautoilun soveltamista pysäköintimääräyksissä. Kaava-alueella sijaitseva vanha kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus tullaan suojelemaan uudella asemakaavalla. Kaavassa kokeillaan myös autopaikkojen määrän vähentämistä yhteiskäyttöautoilua hyödyntämällä.

- Jyväskylän kaupungilla on käynnissä asemakaavojen pysäköintinormien uudistamiseen tähtäävä projekti, jonka yhtenä tavoitteena on autopaikkojen määrän ja autotiheyden hillitseminen yhteiskäyttöautojen avulla. Vapaudenkatu 79 on yhteiskäyttöautoilua soveltavien pysäköintinormien pilottikohde. Yhteiskäyttöautoilu on myös yksi resurssiviisaan liikkumisen keinoista, kertoo kaavoitusarkkitehti Paula Julin.

Nykyinen pysäköintialue sijaitsee Yrjönkadun varrella, ja se soveltuu sijainniltaan hyvin yhteiskäyttöauton noutopaikaksi. Yleisesti käytössä olevasta noutopaikasta hyötyisivät myös muut Puistolan asukkaat.

Kanavuoren varikkoalue

Kanavuoren varikkoalueen asemakaavan muutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Lähtökohtaisena tavoitteena on laatia työpaikkatoimintoja sisältävä asemakaava Kanavuoren entiselle varikkoalueelle Kuopiontien pohjoispuolella. Asemakaavan laatimisella mahdollistetaan alueen kehittäminen kokonaisuutena hallitusti ja pitkäjänteisesti, turvata alueen luonto- ja maakunnallisesti arvokas rakennusperinne sekä selkiyttää alueelle liikennöinti ja sisäiset yhteydet.

- Koko suunnittelualueen pääkäyttötarkoitus on työpaikkarakentaminen, joka jakaantuu teollisuus- ja varastotoimintoihin sekä toimitila- ja liikerakentamiseen, sanoo projektipäällikkö Tuija Solin.

16.2.2018Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje