Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kuka oli Irene Mendelin? Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla perehdytään Jyväskylässä vaikuttaneeseen runoilijaan ti 20.2.

Kuka oli Irene Mendelin? Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla perehdytään Jyväskylässä vaikuttaneeseen runoilijaan ti 20.2.

Tiistaina 20.2. kello 18.00–19.30 Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennon aiheena on runoilija Irene Mendelin (1864–1944). Mendelinistä luennoi YTT, dokumenttiohjaaja Esa Sironen.

Mendelin oli Suomen ensimmäinen naisrunoilija, joka sai julki omia runokokoelmiaan. Kuka oli tämä Jyväskylässä työuransa tullikamarin rahastonhoitajana tehnyt runoilija, jonka nimen mukaan on nimetty yksi jyväskyläläisistä kaduista?
– Vuonna 1864 syntynyt Irene Mendelin ei ehkä ole kaikkein tuntemattomin jyväskyläläinen runoilija, mutta yrittäkääpä saada käsiinne hänen runojaan. Jos jostain löydätte, tuokaa mukananne tilaisuuteen, Esa Sironen kannustaa.

Mitä muuta Mendelin oli ja teki? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan! Kansalaisopiston yleisöluennolle on vapaa pääsy. Tilaisuudessa muusikko Kari Hokkanen esittää musiikkia Mendelinin runoihin pohjautuen. Luento järjestetään yhteistyössä Jyväskylä-Seuran kanssa.

Irene Mendelin ja Mendelininkatu
20.2. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto / pieni luentosali / Vapaudenkatu 39–41, 1. krs
Luennoitsija YTT Esa Sironen

Lisätietoja: Esa Sironen, p. 044 969 5684, sironen.esa[at]gmail.com

15.2.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje