Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vanhan Kirjan Talvea värittävät mm. Rosa Liksom, Kai Sadinmaa, kirjamyynti, runousaamiainen sekä lasten ja nuorten kirjallisuus 16.–17.2.

Vanhan Kirjan Talvea värittävät mm. Rosa Liksom, Kai Sadinmaa, kirjamyynti, runousaamiainen sekä lasten ja nuorten kirjallisuus 16.–17.2.

Vanhan Kirjan Talvi on kirjallisuuden ilotulitusta perjantaista lauantaihin 16.–17.2. Siitä pitävät huolen muun muassa Rosa Liksom, Kai Sadinmaa ja Katri Alatalo. Tietokirjojen puolella vuoden 1918 tapahtumat ovat vahvasti mukana muun muassa Teemu Keskisarjan, Olli Löytyn ja Sakari Viinikaisen tuotannossa. Kirjamyynti alkaa perjantaina klo 14 pääkirjaston aulassa ja Minnansalissa. Lauantaina myynti alkaa klo 10. Tapahtumia järjestetään myös Jyväskylän yliopiston kirjastossa.

Perjantai-illassa 16.2. kiinnostavia kirjailijavierailuja

Perjantain esiintyjinä aloittavat sarjakuvatutkija Katja Kontturi ja Mielisairaalan kesätyttö -sarjakuvan tekijä Viivi Rintanen. He pureutuvat ainutlaatuiseen sarjakuvailmiöön, suomalaisiin sarjakuvablogeihin. Luvassa on tutkija-taiteilija-kaksikon asiantunteva, omakohtainen, viihdyttävä ja sarjakuvantäyteinen esitys pääkirjaston Pienessä luentosalissa klo 16 lähtien.

Klo 17 Jyväskylän kansalaisopiston musiikkisalissa on kirjailijavieraana Rosa Liksom, jonka kanssa keskustellaan hänen tuoreimmasta teoksestaan, Everstinnasta. Teosta on ylistetty muun muassa virtuoosimaiseksi kuvatusta kielestään sekä osuvasta aihevalinnasta. Klo 18 musiikkisalissa keskustellaan pappi ja kirjailija Kai Sadinmaan kanssa hänen viimeisimmästä teoksestaan, Ilmestyskirjasta. Sadinmaan edellinen kirja 10 käskyä kirkolle sai runsaasti huomiota ja raivoisat kritiikit.

Klo 19 Pienessä luentosalissa Jyväskylän kristillisen opiston teatterikoulutuksen opiskelijat esittävät monologin Tuppaa ramaseen. Tunnin mittaisessa esityksessä kuullaan kymmentä lahjakasta lausujaa ja lukuisia mielenkiintoisia tekstejä. Mukana muun muassa Arthur Rimbaus, Riku Rantala, Sinikka Nopola, Kari Hotakainen ja Markus Zusak. Ohjaus Ville Kiljunen.

Yliopiston kirjasto raottaa salaisia kansioitaan K-18-kierroksellaan

Jyväskylän yliopiston kirjaston opastetuilla kierroksilla tutustaan eri aikoina (ja vieläkin!) kohahduttaneeseen ja vaaralliseksikin arvioituun aineistoon. Esillä on arveluttavaa, salassa pidettyä ja epäkorrektia kotimaista julkaisutuotantoa, kuten seksiin, sukupuolielämään, rotuhygieniaan ja kieltolakiin liittyvää aineistoa, sotapropagandaa ja muitakin isojen, pahojen poikien juttuja. Aineistokierrokset lähtevät perjantaina 16.2. klo 16 sekä lauantaina 17.2. klo 11 ja 13 kirjastorakennuksen ala-aulasta (Seminaarinkatu 15, B-rakennus). Kierros on maksuton, mutta ota vuoronumero lähtöpisteeltä varmistaaksesi, että mahdut mukaan.

Mennäänkö lauantaiaamun Runousaamiaiselle?

Sanotaan, että kahvi maistuu runojen kanssa entistä paremmalta. Etkö usko? Tule testaamaan! Jyväskylän ensimmäinen runousaamiaiskattaus nautitaan kaupungin pääkirjaston kahvila Novellissa lauantaina 17.2. klo 10. Aamukahvin äärellä esiintyvät runoilijat Pauli Tapio, Anna Helle, Marko Niemi sekä saamenkielisen nykyrunouden kääntäjä Kaisa Ahvenjärvi.

Olipa kerran… -lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuma lauantaina 17.2.

Klo 10.45 kaupungin pääkirjastossa alkava Olipa kerran -tapahtuma tarjoaa rautaisannoksen lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä kulttuuria. Kirjailijavieraina ovat Jukka Behm ja Elina Rouhiainen. Lapsille on tarjolla muun muassa musiikkia, Rapinan sanataidepaja sekä lasten ja nuorten open mic, jossa voi käydä lausumassa oman runonsa tai tarinansa yleisölle. Klo 13 Tietotorilla (2. krs) alkaa lasten tietokirjaraati. Jos haluat tietää mikä on hyvä lasten tietokirja, tule kuuntelemaan asiantuntijoita! Arvovaltaisessa raadissa istuvat Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulun nuoret opiskelijat.

Huutokaupoissa postimerkit, rahat ja kirjat vaihtavat omistajaa

Lauantaina 17.2. kaupungin pääkirjaston Pienessä luentosalissa järjestetään kaksi huutokauppaa. Huutaminen alkaa klo 12.30 postimerkki- ja rahahuutokaupalla. Klo 13.30 vuorossa on kirjahuutokauppa. Kaikki myytävät esineet ovat samaan aikaan ostajien arvioitavana Pienessä luentosalissa klo 11.30–12.30. Ennakkotarjouksia otetaan vastaan. Huutokauppalistat ja lisätietoja Vanhan Kirjan Talven verkkosivuilla.

Vanhan Kirjan Talven järjestävät Vanhan Kirjallisuuden Ystävät ry, Jyväskylän kaupunginkirjasto, Jyväskylän yliopiston kirjasto, Keski-Suomen Kirjailijat ja Jyväskylän kansalaisopisto. Vanhan Kirjan Talvi järjestetään Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa viimeistä kertaa. Pääkirjastoa remontoidaan vuosina 2018–2019 ja toimintoja sijoitetaan uudella tavalla. Tämän vuoksi Vanhan Kirjan Talvi ei enää tämänhetkisessä mittakaavassa mahdu tilaan. Alustavia ideoita tapahtuman järjestämiseksi toisissa tiloissa on jo esitetty.

Vanhan Kirjan Talven ohjelma: http://vanhankirjantalvi.blogspot.fi/
Olipa kerran… -lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuma: www.facebook.com/events/1842225652455492/

Lisätietoja: Ari Muhonen, puheenjohtaja, Vanhan Kirjallisuuden Ystävät ry, p. 040 805 4208, ari.muhonen[at]jyu.fi

12.2.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje