Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä jaksamista arkeen vertaisryhmästä – ilmoittaudu mukaan

Jyväskylässä jaksamista arkeen vertaisryhmästä – ilmoittaudu mukaan

Vertaistoimintaan perustuvat Arkeen Voimaa -ryhmät käynnistyvät helmikuussa Korpilahdella ja Vaajakoskella sekä huhtikuussa Matarassa. Ryhmiin ehtii vielä ilmoittautua. Ryhmät ovat tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai omaisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia haasteita arjessa.

Ryhmässä käsiteltävät asiat auttavat osallistujia tekemään muutoksia elämässään sekä antavat työkaluja itsehoitoon, kuten oman arjen suunnitteluun, terveelliseen ruokavalioon, liikunnan lisäämiseen ja unen laadun parantamiseen.

Ryhmät kokoontuvat kuusi kertaa koulutettujen vertaisohjaajien ohjaamana. Vaajakosken ryhmä käynnistyy tiistaina 20.2. klo 12.30–15 ja kokoontuu Vaajakosken terveysasemalla. Korpilahden ryhmä aloittaa 21.2. ja tapaa Korpilahden terveysasemalla keskiviikkoisin klo 12.30–15. Matarassa, Matarankatu 6, ryhmätila Hillassa, kokoontuvan ryhmän toiminta alkaa 18.4. ja ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.30–19.

Tapaamissa tarjotaan välipalaa. Toiminta on osallistujille maksutonta.

Aiemmista ryhmistä on hyviä kokemuksia

Jyväskylässä Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on käynnistynyt vuonna 2012. Vuosittain ryhmiä on ollut kuudesta kahdeksaan eri puolilla Jyväskylää.
– Olemme saaneet osallistujilta positiivista palautetta. Moni on saanut hyviä eväitä arkeensa, kertoo tällä hetkellä toimintaa koordinoiva, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Marja Lehtoranta.

Vertaistoiminnan lisääminen ja Arkeen Voimaa –ryhmät yhtenä toimintamuotona on nostettu esiin myös Jyväskylän kaupungin hyvinvointisuunnitelmassa 2017-2020.

Arkeen Voimaa -ryhmät ovat Jyväskylän kaupungin järjestämää toimintaa. Valtakunnallisesti toimintaa koordinoi Kuntaliitto. Toimintamalli on luotu Stanfordin yliopistossa 1990-luvulla.

Ilmoittautumiset ryhmiin, p. 014 266 2008 tai nettisivuilta löytyvällä lomakkeella.
www.jyvaskyla.fi/terveys/ryhmatoiminta/arkeenvoimaa

Lisätietoja:
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori, Marja Lehtoranta, p. 014 266 2008
Hyvinvointikoordinaattori Sari Välimäki, p. 014 266 7739

12.2.2018Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje