Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon lainaus- ja tutkimustoiminta on suljettu tutkijoilta aineistojen siirron vuoksi 15.4.2018 saakka

Taidemuseon lainaus- ja tutkimustoiminta on suljettu aineistojen siirron vuoksi 15.4.2018 saakka

Jyväskylän taidemuseon Holvin säilytystilojen lainaus- ja tutkimustoiminta on väliaikaisesti suljettu tutkijoilta 15.1.–15.4. välisellä ajalla Suomen Taidegraafikot ry:n deponoidun aineiston siirron vuoksi.

Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelma

Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelma siirtyi vuonna 1981 Alvar Aalto -museon ja vuonna 1998 edelleen Jyväskylän taidemuseon hoitoon. Tällä hetkellä kokoelmaan kuuluu yli 5000 vedosta 270 taiteilijalta, noin 600 laattaa sekä luonnoksia ja työvälineitä. Kokoelma karttuu edelleen taiteilijoiden ja heidän perikuntiensa lahjoitusten turvin. Tätä nykyä Suomen Taidegraafikoiden kokoelma on yksi laajimpia grafiikkakokoelmia maassamme.

Taidemuseon lainaus- ja tutkimustoiminta
Taidemuseon lainaus- ja tutkimustoiminta

Kuvateksti: Paperikonservaattori Tuija Kantell ja vt.amanuenssi Elisa Lindell tutkivat grafiikan vedoksen kuntoa. Kuva Jyväskylän taidemuseo, Hannu Auraneva.

Kierrätys on ilomme

Jyväskylän taidemuseolle deponoitua kokoelmaa on säilytetty pahvisissa säilytyslaatikoissa. Suuria ja painavia laatikoita on kuitenkin ollut hankala käsitellä. Lisäksi laatikot muodostavat turvallisuudelle riskialttiin palokuorman ja siksi aineistoa on pyritty siirtämään mahdollisuuksien mukaan metallisiin arkistolaatikoihin. Keväällä 2018 taidemuseo sai Jyväskylän maanmittauslaitokselta käytöstä jääneet arkistolaatikot. Maanmittauslaitoksen kartta-aineisto on nykyisin ainoastaan digitaalisessa muodossa ja laitoksen muuttaessa uusiin tiloihin jäivät laatikostot turhiksi. Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelman yli 5000 teosta siirretään kolmessa erässä laatikostoihin, joista nyt viimeistä ja suurinta erää ollaan siirtämässä. Työ saadaan päätökseen huhtikuun puolessa välissä.

Lisätietoja:
Jaana Oikari, amanuenssi, kokoelmat, jaana.oikari(at)jkl.fi, puh. (014) 266 4392, 050 311 8903

19.1.2018Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje