Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatterilla yli 60 000 katsojaa vuonna 2017 – kärjessä Peter Pan

Jyväskylän kaupunginteatterilla yli 60 000 katsojaa vuonna 2017 – kärjessä Peter Pan

Jyväskylän kaupunginteatteri tavoitti vuonna 2017 yli 60 000 katsojaa. Eniten kiinnosti koko perheen musikaali Peter Pan, jonka näki syksyn aikana lähes 10 000 katsojaa. Keväällä ohjelmistossa olleille Diivat ja Kauas pilvet karkaavat -esityksille kertyi kummallekin yleisöä reilut 7 000. Syksyn uutuuksista Kolme sisarta -draama kiinnosti yli 4 000 katsojaa ja Onnensirpaleita-musiikkinäytelmän ehti nähdä reilut 2 500 kävijää. Usean teatterin yhteistyönä toteutetun Pesärikko-draaman näki yli 3 000 katsojaa. – Takana on monipuolinen vuosi, ensi-iltojen osalta painotus tänä vuonna oli suurella näyttämöllä syksyvoittoinen ja katsojien vastaanoton mukaan onnistunut, taiteellinen kattauksemme kiinnosti hyvin yleisöä, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen summaa.

Täti ja minä ennätysvauhdissa pienellä näyttämöllä

Pienen näyttämön tarjonnassa yksi nousi yli muiden niin katsojien osalta kuin esitysmäärissäkin; Täti ja minä -komedia keräsi kevään ja syksyn aikana 42 esityksessä miltei 4 000 katsojaa, eli esitys oli käytännössä koko ajan loppuunmyyty. Pienen näyttämön muusta tarjonnasta mainittakoon Papin perhe -draama noin 1 800 katsojalla ja koko perheen Mimmi Mou Mirmajasta -esitys, joka keräsi yleisöä lähes 1 700.

Jalkautuminen lisäsi tapahtumien määrää

Vilkas vuosi näkyi teatterin toimesta järjestettyjen tapahtumien ja tilaisuuksien määrässä, kaikkiaan tilastoon kirjattiin yli 350 tapahtumaa, joista osa myös teatteritalon ulkopuolella. – Mainittakoon näistä produktioista Ternimaitokeisari-monologin esitykset Kuokkalan kirkossa sekä maakunnallisen Rikotaan rajoja -hankkeen projektit ympäri Keski-Suomea, teatterinjohtaja Hyttinen luettelee.

Keväällä kolme uutuutta - syksyn esityksistä valtaosa jatkaa ohjelmistossa

Kevätkauden suuren näyttämön uutuus on Tommi Auvisen ohjaama riemukas musiikkipitoinen suku¬kronikka Kun isoisä Suomeen hiihti. Daniel Katzin esikoiskirjaan perustuva teos saa ensi-iltansa 17.2. Pienellä näyttämöllä nähdään kaksi uutuutta. Kriisikomedia Mielipuolen päiväkirja käsittelee Seppo Honkosen ohjauksessa hulvattomasti työelämän haasteita 7.2. alkaen. Naurua ja kauhua yläkoulun käytävillä tarjoaa koulukiusaamista käsittelevä mo¬nologinäytelmä Luuseri. Miikka Tuomisen ohjaama esitys on ensi-illassa 20.3. ja se on tilattavissa kiertue-esityksenä myös jyväskyläläisiin yläkouluihin.

Suurella näyttämöllä jatkaa koukuttavaa lentoaan musikaali Peter Pan. Myös Anton Tsehovin tunteikas Kolme sisarta jatkaa vielä maaliskuulle asti. Onnensirpaleita-musiikkinäytelmässä tutkitaan valkoisen, harmaan ja mustankin sävyjä suomalaisessa sielunmaisemassa. Oman näkökulmansa onneen tuo Miljoonasateen ja Heikki Salon musiikki. Huikean vastaanoton syksyllä saanut Pesärikko on nähtävissä vielä kaksi kertaa tammikuussa. Pienen näyttämön yllättävä komedia Täti ja minä jatkaa vielä keväällä suorasukaista ja äkkiväärää kulkuaan. Suuren näyttämön tarjonnassa on myös Jyväskylän Oopperan Carmen, jota esitetään vuodenvaihteesta helmikuulle asti.

lisätietoja:
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

kuvia esityksistä:
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki

2.1.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje