Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kukkumäen uusi päiväkoti vastaanottaa hoitolapset 8.1.2018

Kukkumäen uusi päiväkoti vastaanottaa hoitolapset 8.1.2018

Jyväskylän Kukkumäen uusi päiväkoti on valmistunut ja toivottaa maanantaina 8. tammikuuta kaksi vuotta väistötiloissa olleet ja uudet hoitolapset tervetulleiksi. Päiväkodin ajanmukaiset, monikäyttöiset ja eri tilanteisiin muuttuvat tilat tarjoavat hoitopaikan 130 lapselle. Ryhmätilojen lisäksi talosta löytyvät pienryhmätiloja liikkumiseen, askarteluun ja leikkimiseen sekä kaikille yhteiset liikunta- ja ruokasalit. Kukkumäen päiväkodissa on ajanmukaista talotekniikkaa, muun muassa aurinkopaneeleja katolla. Aurinkopaneelien keräämällä energialla tullaan pyörittämään talon ilmastointia.

Päiväkodin suunnittelussa on huomioitu tilojen muunneltavuus ja uuden varhaiskasvatussuunnitelman tuomat painotukset lasten hoitopäiviin. Lapset ovat osallistuneet päiväkodin pihavälineiden valintaan ja ryhmille uudet nimet: Siilinpiilo, Oravanpesä, Honkametsä, Marjamäki, Kivenkolo ja Käpylehto, ovat syntyneet lasten ideoimina.

-Edellytykset lasten liikkumiselle ovat nyt loistavat niin sisällä kuin ulkona. Jokaisen ryhmän nukkumahuoneet on muutettavissa pienliikuntatiloiksi. Pihalla liikuntaleikkeihin kannustavat kiipeilytelineet, keinut sekä erillinen pelikaukalo pallopelien pelaamiseen. Rinnepihalle saadaan rakennettua helposti liukuri- ja suksimäet, kertoo päiväkodin johtaja Jukka Janhonen.

Yhteinen kasvun ja opin polku

Kukkumäen päiväkodin ja Kilpisen yhtenäiskoulun tontit sijaitsevat vierekkäin. Päiväkodin ja yhtenäiskoulun läheisyyttä on tarkoitus hyödyntää jatkossa monipuolisesti puolin ja toisin ja tiivistää näin lasten yhtenäistä kasvun ja opin polkua. Esiopetusikäiset kulkevat portista eskarivuoden aikana useita kertoja ja näin tuleva koulu, opettajat ja isoimmat koululaiset tulevat tutuksi. Koululle päiväkodin läheisyys tarjoaa mahdollisuuden uuden opetussuunnitelman mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sisältöjen kohdentamisen, esimerkiksi päiväkotilasten leikittämiseen, kummitoimintaan ja työelämätaitojen TET-harjoitteluun.

Kukkumäen päiväkodin liikunta- ja ruokasalit ovat iltaisin alueen asukkaiden ja harrastusryhmien varattavissa. Tiloja varaukset hoituvat osoitteesta jukka.janhonen@jkl.fi.

Honkaharjuntiellä sijaitsevan Kukkumäen päiväkodin rakentaminen käynnistyi alkuvuodesta 2016 tontilla aikaisemmin sijainneen Honkaharjun päiväkodin purkutöillä. Uusi päiväkoti tuli maksamaan 4,5 milj. euroa.

Lisätietoja:
päiväkodinjohtaja Jukka Janhonen, Kukkumäen päiväkoti, p. 014 266 3110 (paikalla 2.1.)
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen yhtenäiskoulu, p. 014 266 4661

29.12.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje