Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Runollisuus ja raikkaus siivittivät arkkitehtuurikilpailun voittoon Jyväskylän Suuruspäässä

Runollisuus ja raikkaus siivittivät arkkitehtuurikilpailun voittoon Jyväskylän Suuruspäässä

Suuruspään arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valikoitui "Käpälä"
Suuruspään arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valikoitui "Käpälä"

Jyväskylän Kuokkalassa sijaitsevan Suuruspään täydennysrakentamisen suunnitelmat ottivat tänään askeleen eteenpäin alueella käynnissä olleen arkkitehtuurikilpailun voittajan julkistamisella. Kilpailun voittaneessa ”Käpälä”-nimisessä työssä tuomaristo näki olevan parhaimmat mahdollisuudet jatkosuunnitteluun ja suositteleekin kaava- ja toteutussuunnittelun jatkuvan kilpailutyön pohjalta. Voittajatyön tekijäksi paljastui tuomariston valinnan jälkeen Anssi Lassila työryhmineen arkkitehtitoimisto OOPEAAsta.

Suunnittelualueelle järjestettiin arkkitehtuurin kutsukilpailu 12.9.–10.11.2017 välisenä aikana. Kilpailun tarkoituksena oli laatia Suuruspään niemen kärkeen asuinrakentamisen korttelisuunnitelma, joka on arkkitehtuuriltaan korkealuokkainen sekä identiteetiltään vahva että kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen. Suunnitelman haluttiin ottavan huomioon alueen maisema- ja luontoarvot ja sen tulisi olla myös teknistaloudellisesti toteutuskelpoinen. Tavoitteena oli kilpailun kautta löytää suunnitelma, jonka pohjalta asemakaavasuunnittelua ja hankkeen toteutussuunnittelua voitaisiin jatkaa.

Kilpailuun kutsuttiin kolme arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylästä, BST-arkkitehdit Tampereelta ja arkkitehtitoimisto OOPEAA Oy Seinäjoelta. Kilpailun järjesti Peab Oy yhteistyössä maaomistajan Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti ry:n ja Jyväskylän kaupungin kaavoituksen kanssa. Kilpailuehdotuksien arvioinnin pohjaksi järjestettiin myös julkinen kysely 16.–20.11.2017 välisenä aikana, jonka suosikiksi nousi ehdotus nimimerkillä ”Brunssilla” (BST), toiseksi tuli ”Käpälä” (OOPEAA) ja kolmanneksi ”Circulus” (LPV).

Maanomistajan, Peab Oy:n, Jyväskylän kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton edustajista koostuva tuomaristo päätti yksimielisesti joulukuun aikana, että ehdotus ”Käpälä” valitaan voittajaksi. Arvostelupöytäkirjassa voittajatyön kuvataan osoittavan kaupunkikuvallista vahvuutta. Sen nähdään luovan selvästi tunnistettavan tämän ajan arkkitehtonisen kerrostuman Jyväsjärven rannalle. Tuomariston mukaan työssä on runollisuutta ja raikkautta, ja se löytää Suuruspään hengen. Tuomaristo näkeekin ”Käpälän” tarjoavan kilpailuehdotuksista kirkkaasti parhaimmat mahdollisuudet jatkotyöhön, sillä siinä on selkeä ja vahva kokonaisidea, jonka voi luottaa kestävän.

Lisätiedot:

- Kilpailutöihin ja arvostelupöytäkirjaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa: www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/suuruspaa

- Jyväskylän kaupunki, kaavoitusarkkitehti Mari Raekallio, p. 014 266 5047, mari.raekallio@jkl.fi

- Peab Oy, projektipäällikkö Kimmo Liimatainen, p. 050 304 6824, kimmo.liimatainen@peab.fi

20.12.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje