Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikköön voi ottaa yhteyttä suoran numeron kautta 1.1.2018 alkaen

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikköön voi ottaa yhteyttä suoran numeron kautta 1.1.2018 alkaen

- Yksikkö hoitaa Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö auttaa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, kun tarvitaan kiireellistä sosiaalityön apua esimerkiksi perheen kriisi- tai hätätilanteissa tai kun on huoli lapsen, nuoren, ikääntyneen tai vammaisen henkilön tilanteesta. Vuoden alusta lähtien Jyväskylän sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä suoran puhelinnumeron kautta, p. 014 266 0149. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin klo 16–24 ja perjantaista klo 16:sta sunnuntaihin klo 24:ään saakka. Muina aikoina tai mikäli sosiaalipäivystäjä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa edelleen yleisen hätänumeron 112 kautta.

– Suora numero parantaa ja nopeuttaa asiakkaiden palvelun saantia. Asiakas pääsee heti puhumaan sen työntekijän kanssa, joka lähtee asiaa hoitamaan. Aiemmin asiakkaiden yhteydenotot sosiaalipäivystykseen ovat ohjautuneet hätäkeskuksen tai kriisikeskus Mobilen kautta, selvittää johtava sosiaalityöntekijä Laura Vainio-Pernu.

Jyväskylän sosiaalipäivystys hoitaa 15 kunnan virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö hoitaa virka-ajan ulkopuolista sosiaalipäivystystä Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken alueella.

Päivystykseen kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun asia ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.
– Valtaosa sosiaalipäivystyksen tehtävistä liittyy lapsiperheisiin, mutta kiireelliset palvelut järjestetään kaiken ikäisille. Aiempaa useammin tehtävät liittyvät esimerkiksi ikääntyneiden avuntarpeeseen, toteaa Laura Vainio-Pernu.

Sosiaalipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu. Arkipäivisin, virka-aikaan Jyväskylässä kiireellisissä lastensuojeluasioissa voi ottaa yhteyttä lastensuojelun avohuoltoon ja aikuissosiaalityön osalta Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle. Muissa kunnissa virka-aikana tulee ottaa yhteyttä oman kunnan sosiaalipalveluihin.

Kiireellisissä tilanteissa yhteydenotto kannattaa tehdä aina hätäkeskukseen.

Yhteys sosiaalipäivystysyksikköön
- p. 014 266 0149, ma–to klo 16–24 ja perjantaista klo 16 sunnuntaihin klo 24
- muina aikoina tai mikäli päivystäjä ei pysty vastaamaan, hätänumeroon 112

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaalipaivystys

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Laura Vainio-Pernu, p. 014 266 3559

18.12.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje