Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän vanhuspalvelujen kauppapalveluun muutoksia tammikuussa

Jyväskylän vanhuspalvelujen kauppapalveluun muutoksia tammikuussa

Kotihoidon tukipalveluna tuotetun kauppapalvelun avulla ikäihmiset saavat elintarvikkeet ja päivittäistavarat kotiin kuljetettuina. Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen ja Total kuljetuspalveluiden kauppapalvelusopimus päättyy 7. tammikuuta 2018. Jatkossa vanhuspalvelujen kauppapalveluasiakkaat voivat hankkia kauppaostoksensa haluamallaan tavalla ja kotihoito avustaa edelleen kotihoidon asiakkaita kauppatilauksen tekemisessä. Jyväskylä on lähes ainoa kunta Keski-Suomessa, joka on tarjonnut kauppapalvelua yhtenä vanhuspalvelujen tukipalveluna.

Vanhuspalvelujen säännöllisen kotihoidon asiakkaat tekevät jatkossa kauppapalvelusopimuksen suoraan kauppiaiden kanssa.
– Muutostilanteessa varmistamme, että kaikki asiakkaat saavat tarvitsemansa kauppapalvelut. Jo nyt omaiset tai muu lähiverkosto ovat apuna kauppa-asioiden hoidossa suurella osalla kotihoidon asiakkaista. Muussa tapauksessa asiakas tai hänen edustajansa on itse yhteydessä suoraan palveluntuottajaan, joka luo tarvittaessa asiakkaalle kauppaan tilin. Käytännössä kotihoidon henkilöstö avustaa säännöllisen kotihoidon asiakkaita kauppatilausten tekemisessä, kuten aikaisemminkin, kertoo palvelupäällikkö Pirkko Soidinmäki Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluista.
– Palvelun kustannukset vaihtelevat asiakkaan omasta valinnasta riippuen. Osa kauppiaista ei peri ollenkaan maksua kauppapalvelusta. Palvelu on arvonlisäverotonta ja lisäksi asiakas voi hakea palvelusta kotitalousvähennyksen.

Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen säännöllisen kotihoidon asiakkaat saavat lisätietoa kauppapalvelusta alueen palveluesimiehiltä. Säännöllisen kotihoidon ostopalvelualueiden kauppapalveluasiakkaat (Ydinkeskusta, Lutakko, Huhtasuo, Aittorinne, Keljo, Keljonkangas, Keltinmäki, Myllyjärvi, Mattilanpelto ja Säynätsalo) saavat tarvittaessa apua palveluntuottajan henkilökunnalta tai voivat ottaa yhteyttä Oiva-keskuksen ostopalvelutiimiin p. 014 266 7589 (arkisin klo 9–15). Muut kauppapalveluasiakkaat voivat ottaa yhteyttä Oiva-keskukseen p. 014 266 1801 (arkisin klo 9–15). Kaikille nykyisille vanhuspalveluiden kauppapalveluasiakkaille jaetaan erillinen tiedote asiasta.

Lisätietoja:
Pirkko Soidinmäki, palvelupäällikkö (palveluohjaus ja kotona asumisen tukeminen), p. 014 266 3912, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Maarit Raappana, palvelujohtaja, vanhuspalvelut, p. 014 266 3634, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Kotihoidon palveluesimiehet alueittain

14.12.2017Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje