Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomessa käynnistyi romaniasiain sosiaali- ja terveydenhuollon osaamiskeskuksen suunnittelu – tavoitteena valtakunnallinen osaamiskeskus ROMKE

Keski-Suomessa käynnistyi romaniasiain sosiaali- ja terveydenhuollon osaamiskeskuksen suunnittelu – tavoitteena valtakunnallinen osaamiskeskus ROMKE

Kansallisen romaniasiain sosiaali- ja terveydenhuollon osaamiskeskuksen syntyminen Keski-Suomeen on askeleen lähempänä. Puolivuotinen suunnitteluhanke on vastikään käynnistynyt.

Romaniasioiden osaamiskeskuksen tavoitteena on toimia kansallisena romanien osallisuutta ja hyvinvointia tukevien toimintamallien kehittäjänä ja levittäjänä. Hanke käynnistyy sosiaali- ja terveydenhuollon romaniosaamisen nykytilan kartoituksella. Lisäksi hankkeessa luodaan muun muassa rakenteet ja hahmotetaan romaniasioiden sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämis-, tutkimus- ja koulutustoiminnan sisällöt sekä eri toimijoiden roolit.

Hanke pohjautuu Suomen romanipoliittiseen ohjelmaan ja Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa tehtyyn aikaisempaan suunnittelutyöhön. Maakunnassa on tehty tuloksekasta romanityötä muun muassa ESR- ja ELY-rahoitteisessa Rainer-hankkeessa, joka vahvistaa keskisuomalaisten yli 15-vuotiaiden romanien työelämävalmiuksia ja rakentaa polkuja työelämään.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, mikäli saamme osaamiskeskuksen Keski-Suomeen. Täällä on tehty pitkään töitä romaniasioiden parissa ja selkeästi työtämme arvostetaan, toteavat johtaja Marja Heikkilä Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta sekä Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön ja kuntouttavien palvelujen palvelupäällikkö Ritva Anttonen.

Hankkeen ohjausryhmässä on mukana sekä romanitoimijoita että sote- ja maakuntauudis-tuksen asiantuntijoita hallinnon eri tasoilta.
– Pyrimme verkostoitumaan osaksi Suomen sosiaali- ja terveysalan kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kokonaisuutta. Uusimman teknologian mahdollisuuksia hahmotamme yhteistyössä Jyväskylän yliopiston IT-osaajien kanssa, suunnittelija Päivi Gynther kertoo.

Suunnitteluhanke toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella. Hanke kytkeytyy sote- ja maakuntauudistukseen, lapsi- ja perhepalvelujen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kärkihankkeisiin.

Lisätietoja:

suunnittelija Päivi Gynther, p. 040 159 6950
johtaja Marja Heikkilä, p. 040 054 6613
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347, Rainer-hanke

13.12.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje