Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sähköinen ajanvarauspalvelu käyttöön Jyväskylän keskitettyyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan ja suun terveydenhuoltoon

Sähköinen ajanvarauspalvelu käyttöön Jyväskylän keskitettyyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan ja suun terveydenhuoltoon

Jyväskylän keskitetyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajalle Tapionkadulle sekä suun terveydenhuoltoon voi nyt varata ajan netissä. Jyten ajanvarauspalvelu on päivitetty niin, että asiointi onnistuu nyt myös älypuhelimella tai tablettitietokoneella.

Perhesuunnitteluneuvolan osalta sähköinen ajanvaraus osalle vastaanottoaikoja

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan osalta sähköinen ajanvaraus koskettaa terveydenhoitajan tunnin vastaanottoaikoja keskitettyyn perhesuunnitteluneuvolaan. Ajan voi varata ehkäisyn suunnitteluun ja aloitukseen, ehkäisyn vaihtoon, alle 23-vuotiaiden ehkäisyn seurantaan liittyen sekä Jyväskylään muuttaneen ensimmäiseen käyntiin Jyväskylän yhteistoiminta-alueen Jyten ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa. Sähköinen ajanvaraus ei kosketa Korpilahden, Säynätsalon eikä Tikkakosken perhesuunnitteluneuvoloita.

Palveluohjaus ja vastaanottoajat lapsettomuuden hoitoon, kierukan poistoon, raskauden keskeytykseen tai sterilisaatioon liittyen sekä lääkärin vastaanottoajat varataan entiseen tapaan puhelimitse.

Tapionkatu 7:ssä sijaitseva ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan toimipiste on tarkoitettu jyväskyläläisille ehkäisy- ja perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa. Puhelinaika on maanantaista torstaihin klo 8.30–10 ja klo 13–14 ja pe klo 8.30–10, p. 014 266 2229, käytössä on takaisinsoittopalvelu.

Jyten alueella Korpilahden, Säynätsalon, Tikkakosken, Uuraisten ja Hankasalmen asiakkaat asioivat edelleen omien alueidensa neuvoloissa myös ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa, joiden ajanvaraus toimii entiseen tapaan puhelimitse.

Asiakas voi netissä varata vastaanottoajan tai siirtää ja perua varaamiaan aikoja terveydenhoitajalle.

Suun terveyshuollossa sähköinen ajanvaraus muun muassa suuhygienistille ja lasten määräaikaistarkistuksiin

Sähköinen asiointi on mahdollista myös suun terveydenhuollossa. Kirjautuessaan sähköiseen asiointipalveluun asiakas voi tarkistaa ja perua omat sekä alle 12-vuotiaille lapsille varatut ajat, jos huoltajatiedot on merkitty potilastietojärjestelmään.

Yli 18-vuotiaat voivat varata ajan suuhygienistille kiireettömissä asioissa, kuten hoidon tarpeen arvioon, hammaskiven poistoon tai omahoidon ohjaukseen. Lapsen huoltaja voi lapsen puolesta varata aikoja määräaikaistarkastuksiin 1-, 3- ja 5-vuotiaille lapsilleen kuukautta ennen ja 8 kuukautta jälkeen lapsen syntymäkuukauden. Mikäli kutsukirjeessä on maininta sähköisen asiointipalvelun käytöstä, huoltajat voivat varata ajan suuhygienistin vastaanotolle alle 12-vuotiaille lapsilleen. Myös kliinisestä erikoishoidosta ja suukirurgiasta kutsun saaneiden alle 12-vuotiaiden ja yli 18-vuotiaiden konsultaatioaikojen ja suukirurgisten toimenpiteiden varaaminen, siirto ja peruminen onnistuvat sähköisesti. Muut erikoishoitojen (suukirurgia, oikomishoito, kliininen erikoishoito) ajat tulee perua puhelimitse, sillä ajat voivat olla sarja-aikoja, joita ei yksitellen voi perua.

Suu kerralla kuntoon -toimintamallin (Kyllön ja Palokan Jyme),varatut ajat voi perua ajanvarauksen yhteydessä saadun tekstiviestilinkin kautta. Kaikki suun terveydenhuoltoon varatut ajat kuitenkin näkyvät sähköisessä palvelussa, joten ajan tarkistaminen ei vaadi puhelinsoittoa ajanvaraukseen.

Jos aikojen peruminen ei onnistu sähköisen palvelun kautta, voi ottaa yhteyttä ajanvaraukseen p. 014 266 0126.

Näin sähköinen ajanvaraus toimii

Sähköinen ajanvaraus vaatii tunnistautumisen Suomi.fi-verkkopalveluun omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli asiakas kirjautuu asiointipalveluun Hyviksen kautta, asiakas hyväksyy ensimmäisellä käyntikerralla sähköisen asioinnin sopimuksen.

Alle 12-vuotiaiden lasten huoltajat voivat asioida nettiajanvarauksessa lapsen puolesta. Samassa ajanvarauspalvelussa ovat näkyvissä varatut ajat myös muun muassa terveysaseman lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotoille, äitiys- ja lastenneuvolaan, suun terveydenhuoltoon sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Osassa palveluja asiakas voi siirtää tai perua varauksen.

www.jyvaskyla.fi/terveys/varaa-aika
www.jyvaskyla.fi/terveys/neuvolat/perhesuunnittelu
www.jyvaskyla.fi/terveys/suunterveys

Lisätietoja:
osastonhoitaja Hannele Virenius, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola, p. 014 266 2198
osastonhoitaja Tarja Kankainen, suun terveydenhuolto, p. 014 266 2266
projektipäällikkö Katrianna Rantanen, sähköinen asiointi, ODA-hanke, p. 014 266 8665

11.12.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje