Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Red Bull Crashed Ice osakilpailu luistellaan Jyväskylässä 2018-2020

Jyväskylän kaupunki vahvistaa asemaansa talviurheilukaupunkina – Red Bull Crashed Ice osakilpailu luistellaan Jyväskylässä 2018-2020

Kuva: Red BullJyväskylän kaupunki on solminut kolmevuotisen sopimuksen Red Bull Crashed Ice –sarjan kanssa, ulottuen vuoteen 2020. Tämä tarjoaa suomalaisille alamäkiluistelufaneille mahdollisuuden päästä todistamaan hurjaa kilpailua paikan päällä. Tapahtuma antaa samalla Jyväskylälle mahdollisuuden vahvistaa asemaansa legendaaristen talviurheilukaupunkien joukossa ja tuoda kansainvälistä näkyvyyttä kaupungille. Red Bull Crashed Ice -osakilpailut näytetään suorana yli kymmenessä maassa ja osakilpailut keräävät kymmeniä miljoonia katsojia ympäri maailman.

”Olemme Jyväskylässä todella ylpeitä voidessamme isännöidä kovatasoista kansainvälistä alamäkiluistelukisaa ja samalla myös vahvistaa Jyväskylän asemaa Suomen liikuntapääkaupunkina, jossa on tapahtumia ympäri vuoden”, iloitsee Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Alamäkiluistelukiertueeen klassikko tarjoaa uudella konseptilla entistä enemmän viihdettä katsojille

Jyväskylän Laajavuoren hiihtokeskukseen rakentuva yli 600-metrinen rata, tulee taas olemaan kiertueen pisin ja samalla luistelijoille vaativin. Rata on myös ainoa joka on tehty luonnonjäästä ja sen yli 60-metrin korkeusero sekä pituus takaavat, että yllätyksiä tullaan näkemään kisassa. Jyväskylän osakilpailu on ansainnut klassikko-statuksen kiertueen kalenterissa ja on myös noussut yhdeksi luistelijoiden suosikkikilpailuksi. Tänä vuonna lisämausteen tuo myös se, että Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -osakilpailu tullaan ensimmäistä kertaa luistelemaan päivällä. Tämä erottaa Jyväskylän osakilpailun selkeästi muista kisoista, korostaen eksoottista suomalaista talvimaisemaa.

Yleisölle on luvassa entistä enemmän viihdettä, sillä tapahtuma on nyt tiivistetty yksipäiväiseksi ja samana päivänä luistellaan niin miesten, naisten kuin junioreiden finaalit. Lisäksi tapahtumassa nähdään vahva artistikattaus kun Ruudolf, Musta Barbaari, Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa, Dosdela ja VG+ nousevat lavalle. Samalla lipulla yleisö pääsee nauttimaan kansainvälisen tason urheilutapahtumasta ja Suomen kärkirivin artisteista. Tapahtuman ovet aukeavat yleisölle kello 11.

Mirko Lahti lähtee uusimaan junioreiden maailmanmestaruutta

Suomalainen Mirko Lahti, 21, voitti viime kaudella junioreiden maailmanmestaruuden ja lähtee itsevarmana myös tulevaan kauteen, jonka tärkeimpänä tapahtumana hän pitää Jyväskylän osakilpailua.

”Kauden tavoitteena on ehdottomasti junnumaailmanmestaruuden uusiminen ja tämän lisäksi nostaa tasoa miesten sarjassa sille tasolle, että taistellaan finaalipaikasta jokaisessa kisassa. Jyväskylän osakilpailu on itselleni todella tärkeä kilpailu kun pääsee luistelemaan kotiyleisön edessä, startissa voi aistia sen kovan kannatuksen ja kun tuntee jokaisen kolon radalla niin se tuo vielä hieman ekstralatausta kisaan.”

Suomi on alamäkiluistelun edelläkävijämaa

Alamäkiluistelulla on edessään historiansa 18. kausi ja laji on kehittynyt huimasti viime vuosina. Suomen alamäkiluisteluliiton (www.fsxa.fi) puheenjohtaja ja lajin kaksinkertainen maailmanmestari Arttu Pihlainen on myös todella tyytyväinen kolme vuotta kattavaan sopimukseen ja näkee että Suomi on alamäkiluistelun edelläkävijämaa.

”Alamäkiluistelu on kasvussa niin Suomessa kuin maailmalla. Juniorikisa laskee osallistumiskynnystä ja tuo lisää nuoria mukaan treeniryhmiin ja uskoisin että on lupa odottaa suomalaisittain hyviä tuloksia juniorisarjassa. Luistelijoita on mukana enemmän kuin koskaan ja on helppo todeta että laji on vahvassa kasvussa. SM-kisat on myös yksi iso syy toiminnan kasvamiselle Suomessa. Hienoa saada jatkoa Jyväskylän kisalle, sillä Jyväskylässä on vahvaa toimintaa ja tuki kaupungilta on edesauttanut lajin kehittymistä sekä luonut kaupungille tietynlaisen pioneeriaseman. Täältä tulee todella paljon kovia luistelijoita.”

Maailmanmestari kruunataan Kanadassa

Red Bull Crashed Ice –kiertueen ensimmäinen osakilpailu luistellaan Yhdysvaltain Saint Paulissa, tammikuun puolivälissä, 19.-20.1.2018. Tämän jälkeen luistelijat suuntaavat pohjoiseen, kohti Jyväskylän osakilpailua (3.2.2018). Jyväskylästä kiertue jatkaa Marseilleen, jossa osakilpailu luistellaan 16.-17.2.2018. Kiertue päättyy Kanadan Edmontonissa luisteltavaan osakilpailuun 9-10.3.2018.

Teko- tai luonnonjäällä kilpailtava alamäkiluistelu on nopea ja fyysinen laji, jota on helppo seurata: neljä luistelijaa kilpailevat rinta rinnan yli 60 km/h nopeudella jäisissä hyppyreissä, neulansilmissä ja dropeissa ja kaksi nopeinta pääsee jatkoon. Finaalin voittaja nappaa itselleen täydet pisteet MM-sarjaan. Kauden päätteeksi kruunataan alamäkiluistelun maailmanmestari. Lisäksi kauden aikana kilpaillaan myös naisten sekä junioreiden maailmanmestaruudesta.

Liput Suomen osakilpailuun tulevat tänään myyntiin osoitteessa www.lippu.fi/rbci. Normaalihintaiset liput maksavat 15€ ja alennusryhmille liput maksavat 10€.

Median akkreditoinnista ilmoitetaan myöhemmin.

Red Bull Crashed Ice kilpailukalenteri

16.12.2017 - Riders Cup Wagrain-Kleinarl, Itävalta
19-20.1.2018 - Red Bull Crashed Ice Saint Paul, MN, Yhdysvallat
27.1.2018 - Riders Cup Saint Petersburg, Venäjä
3.2.2018 - Red Bull Crashed Ice Jyväskylä, Suomi
10.2.2018 - Riders Cup Saariselka, Suomi
16-17.2.2018 - - Red Bull Crashed Ice Marseille, Ranska
24.2.2018 - Riders Cup Minnesota, Yhdysvallat
3.3.2018 - Riders Cup La Sarre, Kanada
9-10.3.2018 – Red Bull Crashed Ice Edmonton, Kanada

www.redbullcrashedice.com
www.facebook.com/RedBullCrashedIce
www.redbullcontentpool.com

Lisätiedot:
Isak Kullman, isak.kullman(at)redbull.com, 050 525 6740
Arttu Pihlainen, Alamäkiluisteluliiton Puheenjohtaja, 040 529 4183
Helinä Mäenpää, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki 050 548 7422

8.12.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje