Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sydänmerkkiateriat tarjolle päiväkoti- ja kouluruokailuun Jyväskylässä

Sydänmerkkiateriat tarjolle päiväkoti- ja kouluruokailuun Jyväskylässä

Päiväkoti- ja kouluruokailu on tärkeä osa lasten ja nuorten hyvinvointia. Sydänmerkkijärjestelmä helpottaa terveellisten valintojen tekemistä päiväkoti- ja kouluruokailussa. Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu Kylän Kattaus ottaa sydänmerkin käyttöön päiväkotien ja koulujen ruokalistoilla 25.12.2017 alkaen. Kouluruokailussa sydänmerkkiateriat ovat käytännössä tarjolla 8.1.2018 koulujen alkaessa joululoman jälkeen. Sydänmerkin sisältävät ruokalistat on luettavissa Kylän Kattauksen nettisivuilla https://www.jyvaskyla.fi/ruokapalvelu/ruokalistat.

Ruokailutilanteessa aterian koostamisen helpottamiseksi esillä on malliateria joko oikeana ateriana tai ateriakuvana. Tärkeää on, että tarjolla on aina kaikki sydänmerkin kriteerit täyttävät aterianosat, esimerkiksi leipä ja salaatinkastike.

- Haluamme korostaa päiväkoti- ja kouluruoan laadukkuutta ottamalla sydänmerkki käyttöön. Ruokaohjeisiin ei ole tehty muutoksia, sillä Kylän Kattauksen tarjoama ruoka on pääosin tähänkin asti täyttänyt kriteerit, kertoo ravitsemussuunnittelija Salla Kaurijoki.

Sydänmerkin taustalla on tutkittu tieto ruoan ja terveyden välisistä yhteyksistä. Sydänmerkin käyttöoikeuden saa, jos ateria tai tuote täyttää kaikki sille määritetyt kriteerit, joissa kiinnitetään huomiota erityisesti ruoan rasvan laatuun ja suolan määrään. Sydänmerkkiaterian kriteerit ovat mukana monissa ravitsemussuosituksissa, esimerkiksi Kouluruokasuosituksissa 2017. Sydänmerkin taustaorganisaatiot ovat Sydänliitto ja Diabetesliitto.

Lisätietoa:
- ravitsemussuunnittelija Salla Kaurijoki, puh. 014 266 8756, salla.kaurijoki[at]jkl.fi
- https://www.jyvaskyla.fi/ruokapalvelu
- https://www.sydanmerkki.fi

8.12.2017Taru Metsälä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje