Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon jouluinen taidebasaari tarjoaa hyviä lahjaideoita ja tapaamisia kuvataiteilijoiden kanssa 9.-10.12.

Taidemuseon Jouluinen taidebasaari tarjoaa hyviä lahjaideoita ja tapaamisia kuvataiteilijoiden kanssa 9.–10.12.

Nelisenkymmentä keskisuomalaista taiteilijaa ja taidekäsityöläistä ovat tavattavissa tuotteineen taidemuseon joulumyyjäisissä 9.–10.12. Lahjoiksi löytyy pienoisveistoksia, maalauksia, grafiikan vedoksia ja valokuvia. Hyvä tarjonta on erilaisista korteista ja muista paperituotteista. Lisäksi myynnissä on kirjallisuutta, sisustustuotteita, koruja, käsityötuotteita sekä kaikkea pukin konttiin sopivaa. Katutasossa virkistystä tarjoaa kahvin, glögin ja leivonnaisten muodossa Kahvila Kanelitanko. Joulubasaarissa on aina rento tunnelma. Erityisen leimansa antaa Eero Järnefeltin Kaski-maalaus, joka on nähtävänä maksutta alagalleriassa. Basaariviikonloppuna on viimeinen mahdollisuus käydä katsomassa klassikkoa ennen sen palautumista Ateneumin taidemuseoon Helsinkiin.

Kansallisgalleria, kuva Hannu Aaltonen
Kuva Kansallisgalleria, Hannu Aaltonen

Taidegraafikko Kirsi Neuvonen odottaa muiden myyjien tapaan Jouluisen taidebasaarin ainutlaatuista tunnelmaa. Neuvonen tuo basaariin mekko- ja eläinaiheisia sisustustauluja, postikortteja ja taideteoksen sisältäviä taidepalloja. Chikako ja Naoji Ishiyama esittelevät tuulahduksen japanilaista muotokieltä origamiaiheineen ja taiturimaisine vedoksineen. Tuttujen tekijöiden rinnalla nähdään myös uusia kasvoja. Kuvataiteilijat Kaisa Koljonen ja Marko Ikävalko edustavat tuoreeltaan Jyväskylään muuttanutta nuorta taiteilijasukupolvea. Kirjallisuutta ja musiikkia tarjoavat Atena Kustannus, Osuuskunta Poesia ja Loiskiksen Lasten levykauppa. Nukketaiteilija Ippa Särkkä tuo esille nukkejaan ja Eija Juutilainen ilahduttaa kävijöitä mosaiikkitöillä. Jouluisen taidebasaarin tarjonta on monipuolista ja laadukasta, sekä tapahtuma on tunnelmaltaan rento. –Taidebasaarille kannattaa tulla sekä tunnelman että hyvien lahjaideoiden vuoksi. Basaarin tuotteista on helppo löytää henkilökohtaisia ja täynnä ajatusta olevia lahjoja, kertoo Hanna-Leena Soisalo Atena Kustannukselta.

Basaarikävijät pääsevät kokeilemaan kädentaitojaan Jyväskylän Suomi–Japani Yhdistyksen järjestämässä maksuttomassa origamityöpajassa lauantaina 9.12. klo 13–15.
Kahvila Kanelitanko houkuttelee tuoksuvine leivonnaisineen katutasossa kumpanakin basaaripäivänä. Jouluinen taidebasaari on osa Joulukylä Jyväskylä -kokonaisuutta, josta löytyy lisätietoja osoitteesta visit.jyvaskyla.fi/joulu

Myyjät
Ulla Aatinen, Atena Kustannus, Justine Florio, Tuomas Hallivuo, Ulla Halmesvirta, Anna-Liisa Hakkarainen, Anita Hannunen, Eveliina Harju, Tuula Haverinen, Päivi Hintsanen,
Kaisu Hirvonen, Heli Hokkinen, Maija Holma, Chikako Ishiyama, Naoji Ishiyama, Marko Ikävalko, Eija Juutilainen, Sari Kanala, Sini Kolari, Kaisa Koljonen, Panu Koskimies, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Sari Linna, Loiskis ry / Lasten levykauppa, Raija Luukkonen, Olga Malytcheva, Piia Myllyselkä, Kirsi Neuvonen, Aino-Kaarina Pajari, Sveta Peura, Osuuskunta Poesia, Joel Rahkonen, Pipa Rauhamäki, Minja Revonkorpi, Svetlana Ruoho, Anna Ruth, Anne Sarja-Kolu, Maarit Siltamäki, Jonna Suurhasko, Ippa Särkkä, Sirkka-Liisa Särkkä, Ulla Tulonen, Riitta Uusitalo, Rita Vargas ja Riitta Vauhkonen (vain su 10.12.).

Basaarityöpaja
Origamityöpaja lauantaina 9.12. klo 13–15, vapaa pääsy

Näyttelyt

Eero Järnefelt (1863–1937), Raatajat rahanalaiset / Kaski, 1893 (alagalleria)
Pasi Rauhalan Kotimuseo, Koti-ikävä
Oravien aarteita – grafiikkaa 60-luvun kodissa (3. krs)

Jouluinen taidebasaari la–su 9.–10.12. klo 11–18
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
vapaa pääsy
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh. (014) 266 4395, 050 542 05 27, leena.lokka@jkl.fi

4.12.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje