Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Aava ja Venla edustavat Jyväskylän koululaisia lasten itsenäisyyspäivän juhlissa 5.12. Helsingissä

Aava ja Venla edustavat Jyväskylän koululaisia lasten itsenäisyyspäivän juhlissa 5.12. Helsingissä

Jyväskylän Lohikosken koulun neljäsluokkalaiset Aava Lautamäki ja Venla Nummelin edustavat Jyväskylän koululaisia tiistaina 5.12. järjestettävässä valtakunnallisessa lasten itsenäisyyspäivän juhlassa. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Helsingin Säätytalossa järjestettävään lasten itsenäisyyspäivän juhlaan on kutsuttu kaksi kymmenvuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta. Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio. Keski-Suomen Liitto järjestää yhteiskuljetuksen juhlaan lähteville koululaisille ja heidän saattajilleen.

Mukana tervehdys 50-vuotiaalta Lohikosken koululta

Aava ja Venla ovat saaneet viralliset kutsut ja tapahtuman tarkemmat tiedot kotiin. Tytöt odottavat tiistaiaamua jo kovasti ja myöntävät, että juhla on tuonut ”perhosia vatsaan”.

–Kyllä jännittää, miten kaikki sujuu ja millainen ohjelma meitä odottaa, Venla toteaa.
–Myönnän, että olen odottanut tätä juhlaa enemmän kuin joulua, Aava naurahtaa.

Juhla alkaa pääministeri Juha Sipilän kättelyllä. Ohjelmassa on lisäksi juhlaruokailua sekä erilaisia esityksiä ja toimintapisteitä.

– Odotan ehkä eniten Junior Master Chef -kilpailijoiden kanssa yhdellä toimintapisteellä olevaa pipareiden koristelua. Hain mukaan kilpailuun, mutten päässyt. Hienoa tavata kaikki kilpailijat, kertoo Venla.

–Odotan juhlaa kokonaisuudessaan. Ei näitä juhlia järjestetä joka vuosi ja kutsu osuu kohdalle ”kerran elämässä”, Aava sanoo.

Aava ja Venla vievät mukanaan tervehdyksen koko koululta. Yhdessä oppilaskunnan hallituksen kanssa on askarreltu onnittelukortti sata vuotta täyttävälle Suomelle ja kortti ojennetaan pääministerille kättelyn yhteydessä. Tiistaina 5.12. tytöillä jää koulupäivä välistä, mutta matkalla Helsinkiin hankitaan oppia ja kokemusta juhlakulttuurin ja erilaisten juhlakäytänteiden osalta.

Juhlapäivä osuu Lohikosken koulun 50-vuotissyntymäpäivän juhlinnan viikolle. Juhlaviikon ohjelmassa on Suomi 100 -tanssiaiset, vanhan ajan koulupäivä, käynti sankarihaudoilla ja juhlajumalanpalvelus Taulumäen kirkossa.

Lisätietoja:
rehtori Helena Peltonen, Lohikosken koulu, p. 014 266 4474

29.11.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje