Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaavoja Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Kaavoja Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Tänään kokoontuvan kaupunkirakennelautakunnan käsittelyssä ovat ehdotusvaiheessa olevat kaavamuutokset Kankaalta ja Vaajakoskelta.

Kankaan Sydän I –kaavamuutos ehdotusvaiheessa

Kankaalla entisen paperitehtaan teollisuus- ja varastorakennusten alueelle on suunnitteilla liikerakentamista. Autopaikat sijoitetaan pysäköintitaloihin Kankaan periaatteiden mukaisesti. Kaavaehdotusta on täydennetty luonnosvaiheessa saatujen lausuntojen ja vastineiden mukaan. Kangas rakentuu vaiheittain ja alueella on käynnissä useita asemakaavamuutoksia. Asemakaavamuutokset pohjautuvat alueelle tehtyyn kankaan osayleiskaavaan, jonka suunnittelutyön aikana on laadittu kattavat selvitykset ja vaikutusten arvioinnit.

www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/965

Uudistumistarpeita Vaajakosken Harjutiellä ja Vaajakummussa

Vaajakoskella Harjutien ja Vaajakummun alueen kaavamuutoksella halutaan kehittää viihtyisäksi ja pienimittakaavaiseksi asuinympäristöksi jossa on sekä historiallista kerroksellisuutta että palveluiden läheisyyden vetovoimaa. Suunnittelualueella on tällä hetkellä tyhjiä rakennuksia ja rivitaloasuntoja, joista suurin osa on elinkaarensa päässä. Alueella sijaitsee Vaajakummun koulu, joka jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Alueen pohjoisosassa sijaitseva entinen terveysasema suojellaan. Koulun ja suojeltavan rakennuksen väliin kaava mahdollistaa asuinrakentamista, joka voi olla palveluasumista. Lisäksi alueen pohjoisosaan on mahdollista rakentaa asuin-, liike- ja toimistorakennusten kortteli, johon voi sijoittaa myös palveluasumista. Aivan harjun rinteen tuntumaan kaavamuutoksessa esitetään rivitaloja ja muita kytkettyjä asuinrakennuksia.

www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/973

28.11.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje