Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Legendaarisesta Rajuilma-rockbändistä kirjan kirjoittanut toimittaja Juho Hämäläinen Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 29.11.

Legendaarisesta Rajuilma-rockbändistä kirjan kirjoittanut toimittaja Juho Hämäläinen Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 29.11.

Toimittaja Juho Hämäläinen on Jyväskylän pääkirjaston kirjailijavieraana keskiviikkona 29.11. klo 18.00 pienessä luentosalissa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs). Hämäläinen on kirjoittanut kirjan Rautaratsun selässä – Rajuilman nousu, uho ja tuho. Kirja kertoo jyväskyläläisestä rockbändistä, Rajuilmasta.

– Jos joku jyväskyläläinen rockbändi on kirjan arvoinen, niin Rajuilma. Ainakin meille 1980-luvulla Jyväskylässä teinivuosia viettäneille Rajuilmalla on aikalailla legendaarinen maine. Rajuilma oli vaarallinen, pelottava ja samaan aikaan mitä päräyttävin rockyhtye. Jyväskylässä – eikä koko maassakaan – ollut toista samanlaista suomeksi heavya näin tyrmäävästi tarjoillutta bändiä, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen soittaa ja laulaa Paha Kaksonen -bändissä. He saivat bändissä ajatuksen, että soittavat Rajuilman debyyttialbumin alusta loppuun Tanssisali Lutakossa yhdessä Rajuilman laulajan, Rane Rautiaisen kanssa.

– Kerran bänditreenien jälkeen Rane sanoi, että Rajuilman tarina pitäisi saada talteen, ja että bändiä ei saisi unohtaa. Silloin se iski kuin salama: minä kirjoitan Rajuilmasta kirjan, Hämäläinen kuvailee.

Kirjaa on kuvailtu varoittavaksi opaskirjaksi, miten rockyhtyettä ei ainakaan kannata pyörittää. Hämäläinen kertoo kirjailijavierailullaan kirjoitusprosessista ja miten Rajuilman jäsenistö oli prosessissa mukana. Tilaisuudessa on myös mukana Rajuilmassa soittanut kosketinsoittaja Petri ”Bona” Ekari. Tiedossa on rouheaa ja viihdyttävää kuunneltavaa.

Kirjailijavierailulle on vapaa pääsy, tervetuloa!

Rautaratsun selässä: www.pahakaksonen.com/rautaratsunselassa

Lisätietoja ja yhteydenotot kirjailijaan:
Riikka Käyhkö, markkinointi ja viestintä, Docendo.fi, p. 040 728 0924

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto
Instagram @jklkirjasto

27.11.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje