Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki on tänään lähettänyt sotiemme veteraaneille kiitoskortin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi

Jyväskylän kaupunki on tänään lähettänyt sotiemme veteraaneille kiitoskortin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi

Jyväskylän kaupunki on tänään 24.11. postittanut sotiemme veteraaneille kiitoskortin. Kortti lähettiin Jyväskylässä 222 sotiemme veteraanille, joille on myönnetty rintamatunnus.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaupunki halusi kiittää sotiemme veteraaneja kortilla. Kaupungin suunnitteleman kortin (liitteessä kuva) sisällä on teksti:
Kunnioitettu sotiemme veteraani, Jyväskylän kaupunki kiittää Teitä arvokkaasta työstänne ja uhrauksistanne itsenäisen, 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Hyvää Itsenäisyyspäivää 6.12.2017.
Kortti on lähetetty kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkisen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumelan ja kaupunginjohtaja Timo Koiviston nimissä.

Jyväskyläläisten sotiemme veteraanien keski-ikä on noin 93 vuotta. Heistä kotona asuvia on 145 ja palveluasumisessa 77. Jyväskyläläisille veteraaneille tarjottiin palvelutarpeen arviointimahdollisuus kotikäynnillä viime kevään ja kesän aikana. Kaikkiaan 136 veteraania otti tarjotun palveluohjaajan ja fysioterapeutin käynnin vastaan. Veteraaneille on tarjottu tänä vuonna lisäksi suuhygienistin kotikäynnillä suorittama suun tarkastus. Kotikäynti oli veteraaneille maksuton. Veteraanit on vapautettu kaikista hampaiden ja proteesien hoitoon liittyvistä maksuista tänä vuonna. Kotona asumisen tueksi järjestetään kotihoidon palveluja. Myös kodin esteettömyyden ja apuvälineiden tarvetta arvioidaan. Kaupunki on ollut veteraaneihin yhteydessä syksyn aikana loppuvuoden maksuttoman ateriapalvelun johdosta.

Lisätietoja:
- veteraanien ja kotihoidon palveluista: palveluohjaaja Jonna Paukkonen, Jyväskylän kaupunki, p. 050 4140 308
- kiitoskortista ja itsenäisyyspäivän ohjelmasta: viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki, p. 050 5487 422

Jyväskylän kaupunki on tänään lähettänyt sotiemme veteraaneille kiitoskortin.

24.11.2017Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje