Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisten nuorten ”Uusin silmin” –valokuvanäyttely avautuu Matkakeskuksella ja Veturitalleilla

Jyväskyläläisten nuorten ”Uusin silmin” –valokuvanäyttely avautuu Matkakeskuksella ja Veturitalleilla

Lauantaina 25.11. avautuu nuorten luoma ”Uusin silmin” –valokuvanäyttely Jyväskylän Matkakeskuksella ja Veturitalleilla. Matkakeskuksella on esillä filmikuvauspajan satoa, jossa nuoret ovat kuvanneet omaa elinympäristöään kymmenen päivän haasteen ajan, kuvaten merkityksekkäimpiä hetkiä tai asioita, jotka arjessa mietityttävät. Pajoihin on osallistunut sekä valtaväestön nuoria että maahanmuuttajataustaisia nuoria. Filmikuvauspajan ohjauksesta ja näyttelyn toteutuksesta ovat vastanneet valokuvaaja ja taiteilija Minna Koponen sekä valokuvaaja ja yhteisöpedagogi Katriina Pikkarainen.

Veturitalleilla toisen osion näyttelystä muodostaa maahanmuuttajataustaisten tyttöjen valokuvausleirin tuotokset. Digikameratekniikalla otetut kuvat esittävät kesäistä Jyväskylää. Leiriläiset havainnoivat kuvissa ympäristöä omasta näkökulmastaan. Leirin ohjauksesta ja näyttelyn toteutuksesta ovat vastanneet valokuvaaja Esa Ylijääskö ja nuorisonohjaaja Minna Arola.

”Uusin silmin” –valokuvanäyttely on avoinna Matkakeskuksella 25.11. – 28.12. ja Veturitalleilla 25.11. – 22.12.

Älä Oleta! Yhdenvertaisina yhdessä –juhla

Älä Oleta! Yhdenvertaisina yhdessä –juhla kokoaa yhteen nuorten vuoden aikana toteuttamia taideprojekteja Älä Oleta –hankkeessa. Juhla alkaa Matkakeskuksella ”Uusin Silmin” –valokuvanäyttelyn avajaisilla. Päivä jatkuu Veturitalleilla valokuvanäyttelyn toisen osion avajaisilla, juhlatarjoilulla sekä teatteri- ja tanssiesiintymisillä kotoilun merkeissä. Juhla järjestetään kello 12-15 ja sinne on vapaa pääsy.

Älä Oleta –hankkeessa on kysytty suomalaisilta nuorilta millaisia ajatuksia, pohdintojat tai ihmettelyä heillä on maahanmuuttajiin liittyen, mitä he haluaisivat kertoa turvapaikkaa hakeville nuorille Suomesta sekä mitä he haluaisivat kysyä nuorelta turvapaikanhakijalta Pohdintoja on hyödynnetty taidepainotteisissa työpajoissa. Älä oleta! –hanke pyrkii vihapuheen ennaltaehkäisyyn ja yhdenvertaisuuden edistämiseen nuorisotyön ja taiteen keinoin. Hanke toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Väristys ry:n, Luovan valokuvauksen keskuksen, Kulttuuriyhdistys TUFF!:n ja Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry:n kanssa. Hankkeeseen on saatu rahoitus opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hanketta koordinoi Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.

Lisätiedot:

Jutta Kritz
hanketyöntekijä
p. 050 448 1716
jutta.kritz(at)jkl.fi

Anne-Mari Ojanperä
koordinaattori, osallisuuskasvatus
050 311 9971
anne-mari.ojanpera(at)jkl.fi

23.11.2017Esa Linna

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje