Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Monikulttuurisuus asiakastyössä -seminaari Jyväskylässä antaa eväitä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille etnisen taustan omaavan asiakkaan kohtaamiseen

Monikulttuurisuus asiakastyössä -seminaari Jyväskylässä antaa eväitä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille etnisen taustan omaavan asiakkaan kohtaamiseen

Monikulttuurisuus asiakastyössä -seminaari Jyväskylässä 23.11. pureutuu monikulttuurisen asiakkaan ja potilaan kohtaamiseen erityisesti romanikulttuurin näkökulmasta.

Rainer-hankkeen järjestämässä seminaarissa kouluttajana toimiva erityisasiantuntija Mertsi Ärling valottaa romaninäkökulmasta, miten sosiaali- ja terveydenhuollossa tulisi kohdata monikulttuurisia asiakkaita ja potilaita.
– Olemme pitäneet luentoja eri alojen ammattilaisille ja työyhteisöille romanikulttuurista ja kiinnostus ja tiedon jano on ollut suurta. Myös tämä seminaari kiinnostaa sillä seminaarin on ilmoittautunut 160 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja opiskelijaa, JAMKin lehtori Taja Kiiskinen Rainer-hankkeesta kertoo tyytyväisenä.

Mertsi Ärlingillä on laaja työkokemus työntekijänä ja kouluttajana sosiaali- ja terveydenhuollon eri osa-alueilta, esimerkiksi ensi- ja tehohoidossa, akuutissa psykiatriassa sekä diakonissosiaalisessa työssä kirkon johtavana diakonissana.

Rainer-hanke vahvistaa keskisuomalaisten yli 15-vuotiaiden romanien työelämävalmiuksia ja rakentaa polkuja työelämään. Rainerissa tehdään yksilö- ja ryhmävalmennusta, perhetyötä sekä jaetaan tietoisuutta romanikulttuurista oppilaitoksiin ja työyhteisöihin.

Rainer on kolmevuotinen ESR- ja ELY-rahoitteinen hanke, jossa mukana ovat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.

Monikulttuurisuus asiakastyössä -seminaari pidetään torstaina 23.11. klo 8.15–11.30, Jyväskylän ammattikorkeakoululla, Dynamon auditoriossa osoitteessa Piippukatu 2.

Lisätietoja:
lehtori Taja Kiiskilä, p. 050 307 6559, JAMK, Rainer-hanke
ohjaaja Kirsi Florin, p. 014 266 1989, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö, Rainer-hanke
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö

21.11.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje