Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto Arja Antikaiselle

Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto Arja Antikaiselle

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitan vuoden 2017 lastenkulttuuripalkinnon sai korpilahtelainen Arja Antikainen pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta työstään lasten ilmaisutaidon kerhojen ohjaajana. 1 000 euron suuruisen palkinnon luovuttivat maanantaina 20.11. Kaupunginteatterissa järjestetyssä Lapsen oikeuksien päivän juhlassa Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Marita Kajander ja Laukaan kirjastotoimenjohtaja Laura Hekkala-Vatula.

Arja Antikainen on työllään edistänyt merkittävästi lastenkulttuurin toteutumista ja taidekasvatusta Keski-Suomessa. Kulttuuriaitan ohjausryhmä korosti palkinnon perusteluissa taiteen ja kulttuurin merkitystä lasten itseilmaisulle sekä lasten osallistamista toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Antikaisen vetämä ilmaisutaidon ryhmä on toiminut yhtäjaksoisesti melkein 30 vuotta ja tuottanut 23 näytelmää sekä lukuisia muita esityksiä. Ryhmä on voittanut useita palkintoja ja kunniakirjoja ja esiintynyt Suomen lisäksi mm. Viron Rannussa.

Teatteriharrastusta monipuolisesti

Korpilahden ilmaisutaidon ryhmään pääsevät mukaan kaikki halukkaat jo ensimmäisestä luokasta lähtien. Tällä hetkellä ikäjakauma on 7 -18 vuotta. Ryhmässä opiskellaan teatterin tekemisen lisäksi paljon muutakin, kuten harrastukseen luontevasti liittyen toisen kunnioitusta, pitkäjänteisyyttä ja vastuuta. Perusopetuksen lisäksi mukana on erilaisia kursseja ja yläkoululaisten ja vanhempien ryhmä vetää harjoituksia alakoululaisille.

Ilmaisutaidon ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä Korpilahden teatterin ja Korpilahden koulujen kanssa. Vanhimmat ryhmäläiset valmistavat keväisin näytelmän Korpilahden teatteriin ja koululaiset pääsevät katsomaan esityksen koulupäivän aikana ilmaiseksi. Joillekin nuorille harrastus on johtanut jopa uralle teatterin ammattilaiseksi.

Lisätietoja:
kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Marita Kajander, p. 014 266 4040, marita.kajander(at)jkl.fi

20.11.2017Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje