Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Heinähatun ja Vilttitossun ohjaaja Kaisa Rastimo avaa Minikinon juhlagaalan lasten Satumetelisopassa Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 19.11.

Heinähatun ja Vilttitossun ohjaaja Kaisa Rastimo avaa Minikinon juhlagaalan lasten Satumetelisopassa Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 19.11.

Minikino juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja kotimaista lastenelokuvaa Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa sunnuntaina 19.11. klo 13.30. järjestettävässä Minikinon juhlagaalassa. Tapahtumassa nähdään kotimaisen lastenelokuvan kutkuttava klassikko, vuonna 2002 valmistunut elokuva Heinähattu ja Vilttitossu. Juhlagaala on osa lasten Satumetelisoppa-tapahtumaa, joka järjestetään pääkirjastossa samana sunnuntaina.

Elokuvan ohjaaja Kaisa Rastimo saapuu paikalle alustamaan elokuvan ja avaamaan juhlagaalan. Elokuvan ensi-illasta on 15 vuotta ja sen kunniaksi elokuva on remasteroitu ja tuotettu 15-vuotisjuhlajulkaisuksi. Nyt sen kuvasta ja äänestä voi nauttia terävänä ja kaikkine sävyineen.

Heinähattu ja Vilttitossu (2002) on rakastettu lastenelokuvaklassikko, joka on riemastuttanut suomalaisia perheitä jo yli vuosikymmenen ajan. Tanner tömisee ja kylänraitti raikaa, kun pienet tytöt taistelevat oikeudestaan spagettiin ja oikeaan lapsuuteen. Aikuiset eivät opi mitään, jos lapset ovat aina vaan kilttejä! Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suosittuun kirjasarjaan.

Tapahtumaan on vapaa ja esteetön pääsy. Minikinon juhlagaalan järjestävät Keski-Suomen elokuvakeskus ry ja Jyväskylän kaupunginkirjasto.

Minikino juhlagaala
19.11.2017 klo 13.30
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, Minnansali (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs)

Mikä Minikino?
Keski-Suomen elokuvakeskus ry:n Minikino tarjoaa elokuvanäytöksiä perheen pienimmille Jyväskylän kaupungin pääkirjaston lastenosastolla satuhuone Peukaloisessa (2. krs). Esityksiä on kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.30 ja niihin on aina vapaa pääsy. Näytöksissä nähtävät elokuvat on puhuttu suomeksi. Kaikki elokuvat ovat ikärajaltaan S eli sallittu myös perheen pienimmille. Näytökset kestävät puoli tuntia. Lisätietoa näytöksistä ja esitettävistä elokuvista saa kaupungin pääkirjaston ilmoitustaululta.

Lisätietoja:
Elokuvanäytös ja Kaisa Rastimon haastattelupyynnöt: Kaisu Tapaninen, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen elokuvakeskus ry, p. 044 550 2582, kaisu.tapaninen[at]ksek.fi
Satumetelisoppa-tapahtuma: Lasten- ja nuortenosasto, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4113, kirjasto.lastenosasto[at]jkl.fi

#satumetelisoppa #lapsenoikeuksienpäivä

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto
Instagram @jklkirjasto

16.11.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje