Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sunnuntaina 19.11. Jyväskylän kaupungin pääkirjasto täyttyy riemunkiljahduksista ja vipeltävistä jaloista – on Satumetelisopan aika!

Sunnuntaina 19.11. Jyväskylän kaupungin pääkirjasto täyttyy riemunkiljahduksista ja vipeltävistä jaloista – on Satumetelisopan aika!

Lapset valtaavat Jyväskylän pääkirjaston sunnuntaina 19.11. klo 12.00–16.00. Silloin juhlitaan Lapsen oikeuksien päivää hitusen etuajassa Satumetelisoppaa hämmentäen.

Satumetelisopan ainekset ovat suussa sulavia. Ohjelmassa on muun muassa Muumipeikko ja Taikurin hattu -esitykset sekä Minikinon juhlanäytös Minnansalissa (1. krs). Esitettävänä elokuvana on rakastettu lastenelokuvaklassikko Heinähattu ja Vilttitossu (2002). Juhlanäytöksen tulee avaamaan elokuvan ohjaaja Kaisa Rastimo. Päivän päätteeksi laitetaan jalalla koreasti Viiden Biisin Diskossa. Saa irrotella!

Eikä tässä vielä kaikki: Satumetelisopassa pääsee myös värkkäämään käsillä useammassa eri pisteessä. Lastenosastolla olevassa Poistokirjapajassa maalaillaan ja piirrellään uusia satukirjoja vanhoja poistokirjoja hyödyntäen. Tule tekemään omat tarinasi Jyväskylän kansalaisopiston taideohjaaja Hannele Torniaisen opastuksella!

Jos välillä tekee mieli ottaa iisimmin ja hengähtää, voi istahtaa Jyväskylän Ruska ry:n lukumummin ja lukuvaarin huomaan. He lukevat lapsille tarinoita tasatunnein pääkirjaston Satunurkkauksissa.

TaidePiiLOn Taideteltassa juhlistetaan lapsen oikeuksien päivää ihanalla omakuvapajalla. Piirrä, leikkaa tai liimaa luovasti omannäköisesi selfie – tee niin kuin taiteilijat ovat tehneet jo satoja vuosia. Lopputuloksena syntyy hieno omakuvakollaasi!

Jos mikään näistä ei nappaa, nappaa kirja käteen ja etsi kirjastosta mukava lukusoppi, jossa sukeltaa toiseen maailmaan.

Tapahtumaan ovat tervetulleita ihan kaikenikäiset ja eikä maksa mitään. Satumetelisopan kokkeina häärivät Jyväskylän kaupunginkirjasto, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kansalaisopisto, Keski-Suomen elokuvakeskus, TaidePiilo, Jyväskylän Ruskat ry. ja UNICEF Jyväskylä.

Satumetelisoppa – Lapsen oikeuksien päivän etkot
Su 19.11. klo 12.00–16.00
Jyväskylän kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39–41

Ohjelma

Klo 12.00–14.00 TaidePiiLOn Taideteltta, 2. krs

klo 12.30 Muumipeikko ja taikurin hattu -esitys, Tietotori, 2. krs
Esityksen jälkeen saa halata Muumipeikkoa ja Taikuria. Esityksen kesto kokonaisuudessaan 20–25 minuuttia.

klo 13.30 Minikinon juhlanäytös: Heinähattu ja Vilttitossu, Suomi 2002
Esityksen kesto 1h 12 min, ikärajaton. Paikalla myös ohjaaja Kaisa Rastimo.
HUOM. Minnansalin ovet sulkeutuvat, kun elokuva alkaa. Näytös päättyy klo 14.30.

klo 14.30 Muumipeikko ja taikurin hattu -esitys, Tietotori, 2. krs

klo 15.15 Viiden Biisin Disco, Tietotori, 2. krs

Lisätietoja:
Lasten- ja nuortenosasto, Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, p. 014 266 4113, kirjasto.lastenosasto[at]jkl.fi

#satumetelisoppa #lapsenoikeuksienpäivä

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto
Instagram @jklkirjasto

16.11.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje