Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tervetuloa Koko kansan pukujuhlaan lauantaina 2.12. Suomen käsityön museolle

Tervetuloa Koko kansan pukujuhlaan lauantaina 2.12. Suomen käsityön museolle

Suomen käsityön museo juhlii satavuotiasta Suomea koko kansan pukujuhlan merkeissä lauantaina 2.12. klo 15–18 ja kutsuu kaikki mukaan juhlaan museolle (Kauppakatu 25). Pukujuhlaan osallistuvien toivotaan pukeutuvaan omaan juhlapukuunsa, jossa viihtyy. Yhteistyössä Monikulttuurikeskus Glorian ja vapaaehtoisten Museokumppaneiden kanssa toteutetussa juhlassa halutaan tuoda esille suomalaisuuden monimuotoisuutta.

Koko kansan pukujuhlassa sinua ovat vastaanottamassa museonjohtaja Simo Kotilainen ja Monikulttuurikeskus Glorian ohjaaja Gloria Lapitan. Illan aikana annetaan päärooli juhlapuvuille kaikissa sen muodoissa; meitä suomalaisia syntyy nykyään niin monessa maassa, että juhlapuvutkin saavat vaikutteensa eri puolilta maailmaa. Juhlijoita kannustetaan tutustumaan muiden osallistujien pukuihin - kerrankin saisi hypistellä kankaita oikein luvan kanssa! Illan aikana on myös mahdollista kuvauttaa itsensä, ystävänsä tai perheensä juhlapuvuissaan ammattivalokuvaaja Roi Peterin kuvaamana.

Osasta illan musiikkia vastaa Maritta Stoor-Lehtonen, joka tarjoilee harvoin kuultavaa perinteistä joikua, sekä Armas Hagert romanilaulullaan, joka on vähintään yhtä harvoin kuultua kuin joikaaminenkin. Muusta musiikista vastaavat monikulttuuriset neulahenkilöt, jotka soittavat tanssittavaa musiikkia maailman kolkista. Museon Onnellisuus-seinälle voi kirjata ylös asioita, joissa on tänä vuonna onnistunut, mikä on tehnyt onnelliseksi tai miten on itse tehnyt jonkun toisen onnelliseksi.

Museoon nousee juhlan ajaksi vanhojentanssipukujen pop-up, joka antaa tilaisuuden metsästää uusi koti kaappia kaunistavalle vanhojenpuvulle tai löytää itselleen se juuri sopiva puku kevään vanhojentansseja varten. Voit ilmoittaa myytävän pukusi etukäteen pop-upiin ottamalla kuvan puvustasi ja liittämällä sen sähköpostiin, jossa kerrot, onko puku myytävänä vai vuokrattavana sekä hinta- ja yhteystiedot. Museo tulostaa ilmoitukset kuvineen juhlan pukuseinälle, josta kiinnostuneet voivat ottaa yhteystiedot mukaansa. Toinen vaihtoehto on pukea puku päälle ja osallistua juhlaan! Saat museolta rintaneulan, jossa potentiaaliset puvunmetsästäjät tunnistavat sinut puvunmyyjäksi.

Tapahtuma toteutetaan vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Monikulttuurikeskus Glorian ja Museokumppaneiden kanssa. Tapahtuman suunnitteluun haettiin yhteisöjä ja yksityishenkilöitä aikaisemmin syksyllä järjestetyssä tapaamisessa. Tapaamisen aikana tapahtumaa ideoitiin onnistuneesti matka tulevaisuuteen -tekniikalla. Tekniikan avulla kuviteltiin juhlan jo vietetyn ja kuvailtiin, millaista onnistuneessa juhlassa tapahtui. Illan ohjelma saatiin ideoitua kokonaan suunnittelutapaamisen aikana ja tapahtumalle löytyi myös vapaaehtoinen tuottaja, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa opiskeleva Jenna Korpela. Illan toteuttamiseen osallistuvat myös Museokumppanit, jotka avustavat järjestelyissä ja toimivat aulaemäntinä ja -isäntinä. Suomalainen kansallispuku -näyttely 20.5.–3.12.2017 antaa tapahtumalle värikkäät puitteet.

Tapahtuma on osa Joulukylä Jyväskylä -kokonaisuutta. Katso muut jouluiset tapahtumat osoitteesta: https://visitjyvaskyla.fi/joulu

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

16.11.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje