Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän ensimmäinen AVOin Kaupunkiympäristö -tunnustus KOASille

Jyväskylän ensimmäinen AVOin Kaupunkiympäristö -tunnustus KOASille

Jyväskylän kaupunki myönsi AVOin Kaupunkiympäristö -tunnustuksen Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiölle (KOAS) tiistaina 7.11.2017 järjestetyssä rakennusalan yhteistyöfoorumissa.

AVOin Kaupunkiympäristö -tunnustus myönnettiin ensi kertaa

Kuva: Ensimmäistä kertaa myönnetyn tunnustuksen jakoivat kaupunkirakenteen toimialajohtaja Erja Saarivaara (vasemmalla) ja kaupunginarkkitehti Leila Strömberg (oikealla). Tunnustuksen vastaanotti KOASin toimitusjohtaja Matti Tanskanen (keskellä).

KOAS palkittiin yhteistyöhakuisuudestaan sekä uusien toimintamallien ja materiaalin käytön kehittämisestä rakentamisessa Jyväskylän alueella. Hyvänä esimerkkinä toimii parhaillaan KOASin Kankaalle rakenteilla oleva Kankaan Tower -asuinkerrostalo. Viisitoistakerroksisessa tornitalossa asuntosäätiö on panostanut korkealaatuiseen arkkitehtuuriin ja ympäristösuunnitteluun luomalla opiskelijoille laadukkaita asuinympäristöjä ja osallistunut siten osaltaan myös nuorten sukupolvien arkkitehtuurikasvatukseen.

Tunnustuksen vastaanottanut KOASin toimitusjohtaja Matti Tanskanen kokee sen olevan samalla sekä kiitos koasilaisten työstä opiskelija-asumisen kehittämisestä että myös huomionosoitus suunnittelijoiden ja yhteistyökumppaneiden työlle.

– Tämä tunnustus velvoittaa meitä tavoittelemaan korkeatasoista rakentamista myös jatkossa, lisää Tanskanen.

AVOin Kaupunkiympäristö -tunnustus myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa rakennusalan yhteistyöfoorumin yhteydessä. Jatkossa vuosittain jaettava tunnustus myönnetään Jyväskylässä vetomaista ja kestävää rakentamista tai viihtyisää ympäristöä edistävälle teolle, taholle, hankkeelle tai henkilölle.

Jyväskylän rakennusalan yhteistyöfoorumi

Marraskuun alussa järjestetty foorumi kokosi yhteen Jyväskylässä toimivat rakennusalan toimijat. Jyväskylän kaupungin järjestämän foorumin taustalla on halu lisätä vuoropuhelua toimijoiden ja kaupungin välillä. Päivän aiheina olivat muun muassa monikumppanuuskaavoitus ja Kankaan kehittyminen. Mukana tapahtumassa oli sekä rakennusliikkeiden edustajia, kiinteistökehittäjiä että suunnittelutoimistoja arkkitehtuurin ja ympäristörakentamisen saralta.

Yhteistyöfoorumi on osa Jyväskylän kaupunkisuunnittelussa käynnissä olevaa AVOin kaupunkiympäristö -ohjelmaa, jossa yhdistyvät arkkitehtuuria, vihreä infrastruktuuri eli kaupungin viherrakenne sekä osallisuus. Ohjelman tavoitteena on tehdä yhdessä jyväskyläläistä kaupunkia, jossa yhdistyvät vetovoimainen ja kestävä rakentaminen sekä viihtyisä ympäristö.

Lisätietoja:

- AVOin kaupunkiympäristö –ohjelma: www.jyvaskyla.fi/avoinkaupunkiymparisto

- Jyväskylän kaupunki, kaupunginarkkitehti Leila Strömberg, p. 014 266 5055, leila.stromberg@jkl.fi

- Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr, toimitusjohtaja Matti Tanskanen, p. 050 545 0010, matti.tanskanen@koas.fi

16.11.2017Eetu Lappalainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje