Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Keltinmäen lähikirjastoon pääsee omatoimisesti viikonloppuisin 17.11. lähtien

Jyväskylän Keltinmäen lähikirjastoon pääsee omatoimisesti viikonloppuisin 17.11. lähtien

Keltinmäen lähikirjastossa (Keltinmäentie 15 C) otetaan käyttöön viikonlopun omatoimiaika 17.11. lähtien. Asiakkaat pääsevät kirjastoon perjantaisin kello 16.00–21.00 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 8.00–21.00.

– Omatoimiajoilla halutaan täydentää kirjaston normaaleja aukioloaikoja ja sen avulla kirjaston tilat saadaan asiakkaiden käyttöön entistä paremmin, Keltinmäen lähikirjaston johtaja Hannele Murtomäki kertoo.

Mitä Keltinmäen kirjastossa voi sitten tehdä viikonloppuisin? Omatoimiajalla voi noutaa varauksia, lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja muuta aineistoa, käyttää netti- ja tiedonhakukoneita, hyödyntää langatonta verkkoa sekä opiskella ja viettää vaikkapa kurjan sään päivää.

Keltinmäen kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita maanantaista keskiviikkoon kello 13.00–19.00 ja torstaista perjantaihin kello 10.00–16.00. Omatoimiajalla kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla.

Omatoimikirjaston pelisäännöt

Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki täysi-ikäiset henkilöt. Lapset ja nuoret voivat tulla kirjastoon aikuisen seurassa. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi, koska niitä molempia tarvitaan kirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei pin-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä.

Omatoimikirjastojen valvonta perustuu sisäänkirjautumiseen henkilökohtaisella kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Myös kameravalvontaa hyödynnetään.

Keltinmäen kirjasto on Jyväskylän kirjastopalveluiden viides kirjasto, jossa on käytössä omatoimiaika. Muita toimipisteitä ovat Korpilahden, Kortepohjan ja Tikkakosken lähikirjastot sekä Palokan aluekirjaston lehtilukutila Rauha, jossa voi lukea päivän lehdet kirjaston ollessa kiinni.

Lisätietoja:
Hannele Murtomäki, kirjastonjohtaja, Keltinmäen lähikirjasto, Jyväskylän kirjastopalvelut, p. 0142664096, hannele.murtomaki[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto
Instagram @jklkirjasto

15.11.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje