Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ville Maljan ylistys elämälle Galleria Ratamossa

Ville Maljan ylistys elämälle Galleria Ratamossa

En tiedä tarkalleen, mitä olen ja mitä edustan. Suurin haaveeni on kuitenkin olla olemassa niin, että kunnioitan elämää mahdollisimman paljon. Epäonnistun usein. Tästä lähtökohdasta syntyi tämä näyttelytrilogia.

Olen koulutukseltani valokuvaaja, mutta pelkkä kuvien kautta kertominen tuntui riittämättömältä. Tarvittiin lihaan ja verta. Plastisia muotoja, konkretiaa. Niitä asioita mistä maailma on ihan oikeasti tehty. Teostenmateriaaleina on käytetty mm. puuta, marmoria, rautaa ja eläimen karvaa. Kaikki on totta.

Koen eläväni parhaillaan läpi murroskautta. Johonkin mennään - ei hajuakaan minne, mutta prosessi käy kuumana. Pyrin luomaan näyttelyyn teosten ja ripustuksen kautta tilan, jossa katsoja on pakotettu pysähtymään. Ajattelemaan ja tuntemaan. Rakastamaan sekä vihaamaan.

2000-luvun alussa keskeytin hetkellisesti valokuvausopinnot Lahden muotoiluinstituutissa. En kestänyt vaanivaa epäonnistumisen tunnetta jokaisen sulkimen rasauksen jälkeen. Aloin rokkitähdeksi. Nyt 15 vuotta myöhemmin ulkopuolisuus on identiteettini. Olen kahvipöydän viereiseltä sohvalta kommentoiva tyyppi. Siellä on minun paikkani, elämäni ja sieltä laulan oodini.

Ville Malja (s.1981) on helsinkiläinen freelancer-valokuvaaja, joka tunnetaan myös muusikkona.

Galleria Ratamon Oodi Elämälle -näyttely on viimeinen osa päivittyvää näyttelytrilogiaa, joka sai alkunsa viime syksynä Helsingistä, jatkoi matkaansa keväällä Ouluun ja päättyy nyt Jyväskylään.

Näyttelyä ei ole tuettu.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: villemalja(a)gmail.com / 0400455319, villemalja.com


Suomi 99

Ville Malja – Oodi Elämälle
16.11.– 10.12.2017
Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18
www.jyvaskyla.fi/ratamo

9.11.2017Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje