Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kyllön terveysaseman influenssarokotuspäiviin odotetaan jälleen tuhansia jyväskyläläisiä

Kyllön terveysaseman influenssarokotuspäiviin odotetaan jälleen tuhansia jyväskyläläisiä

Jyväskylän asukkaita rokotetaan Kyllön terveysaseman keskitetyissä influenssarokotuspäivissä, joista ensimmäinen – ja perinteisesti suosituin – on tuleva lauantai 28. lokakuuta. Jyväskylässä rokotuskattavuus on vuosittain ollut valtakunnallisesti huippuluokkaa, joten rokotuspäivien väenpaljouteen on valmistauduttu terveysasemalla jo muutaman kuukauden ajan. Valtakunnallisesti määritellyille riskiryhmille maksuttomat kausi-influenssarokotukset jatkuvat Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) alueella tammikuuhun 2018 saakka.

Kyllön keskitetyt rokotuspäivät 28.10., 18.11., 9.12. ja 13.1. ovat avoimia kaikille Jyten kuntien asukkaille. Omat rokotuspäivät järjestetään myös Hankasalmella (11.11. ja 12.12.) ja Uuraisilla (8. ja 23.11.). Lasten- ja äitiysneuvolan asiakkaat rokotetaan samoina rokotuspäivinä Kyllön, Hankasalmen ja Uuraisten neuvoloissa.

– Tavallisesta nuhakuumeesta eroava influenssa on osalle ihmisistä vakava riski ja voi johtaa sairaalahoitoon. Myös jälkitaudit, kuten keuhkokuume, ovat raskaita varsinkin pienille lapsille ja iäkkäille. Vain lievästi oireileva sairastunut voi tartuttaa lähipiirinsä. Rokotus on paras mahdollinen suoja tautia vastaan, muistuttaa avosairaanhoidon palvelupäällikkö, vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.
– Influenssavirus muuntuu jatkuvasti, joten uusi rokotus on tarpeen vuosittain. Rokotuspäivissä voi tarvittaessa uusia myös jäykkäkouristus- eli tetanusrokotuksensa.

Riskiryhminä erityisesti lapset ja ikääntyneet

Maksuttomaan rokotukseen oikeutettuja riskiryhmiä ovat esimerkiksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat naiset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri ja varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat.

Liikuntarajoitteisille jyväskyläläisille rokote voidaan antaa myös omalla terveysasemalla muun vastaanottokäynnin yhteydessä. Riskiryhmiin kuuluvia koululaisia rokotetaan Kyllön rokotuspäivien lisäksi kouluterveydenhuollossa. Samoin neuvoloissa rokotuksia annetaan myös muiden neuvolakäyntien yhteydessä. Muita erillisiä rokotusaikoja ei terveysasemilla ja neuvoloissa ole tarjolla.

Rokotuspäivinä ruuhkia odotettavissa, myös liikenteessä

Rokotuskäynnille kannattaa valmistautua pukeutumalla lyhythihaiseen tai helposti riisuttavaan puseroon, niin rokottaminen onnistuu sujuvasti. Kela- tai neuvolakortti on otettava mukaan.

Rokotuksiin saapuvat opastetaan rokotuspisteisiin terveysaseman pääovelta sukunimen alkukirjaimen mukaan.
– Henkilökuntaa on runsaasti töissä terveysaseman vastaanoton ja neuvolan tiloissa sekä muissa tehtävissä, laskee Kyllön terveysaseman osastonhoitaja Mirva Molkkari.
– Terveysaseman kahvio on auki rokotuspäivinä. Järjestämme samalla myös kaikille avoimen terveystapahtuman yhteistyössä alueen järjestöjen kanssa, joten tilat ovat tiiviisti käytössä ja järjestely alkaa jo edellisenä päivänä.

Kyllön terveysasemalle on helppo saapua paikallisliikenteen busseilla. Terveysaseman alueella päivystää rokotuspäivinä liikenteenohjaajia, jotka opastavat pysäköintipaikan löytämisessä. Hippoksen pysäköintialue Kyllön mäen alapuolella on myös käytössä rokotuspäivinä. Lisäksi keskussairaalan pysäköintitalo on avoinna viikonloppuisin.

Lisätietoja:
Riskiryhmät ja kaikki Jyten rokotuspäivät
Rokote ja kausi-influenssatilanne: Ilkka Käsmä, avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri, p. 014 266 2082, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Kyllön rokotuspäivät: Mirva Molkkari, osastonhoitaja, Kyllön terveysasema, p. 014 266 2028, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Neuvoloiden rokotuspäivät: Niina Romo, osastonhoitaja, p. 014 266 2220, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

23.10.2017Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje