Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian uusi levy sisältää kolme uniikkia konserttoa Olli Virtaperkolta

Jyväskylä Sinfonian uusi levy sisältää kolme uniikkia konserttoa Olli Virtaperkolta


Olli Virtaperko -levyJyväskylä Sinfonian uusi levy Romer’s Gap sisältää Olli Virtaperkon (s. 1973) kolme uutta konserttoa, jotka poikkeuksellisella tavalla yhdistelevät eri aikakausien ja musiikkityylien ilmaisullista kirjoa – barokista spektralismiin ja jazz-progeen. Monipuolisen uran luonut Virtaperko on tullut tunnetuksi Suomen suosituimmaksi nousseen rock-yhtye Ultra Bran laulajana sekä vuonna 1995 perustamansa, barokkisoittimin aikamme musiikkia esittävän crossoveryhtye Ensemble Ambrosiuksen jäsenenä. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtama levy on äänitetty sekä Jyväskylän Hannikaissalissa että Mikkelin Mikaelissa ja sen julkaisee levy-yhtiö Ondine.

Levyn ensimmäinen teos, Romer’s Gap, on konsertto sähköistetylle sellolle ja se on sävelletty sen esittäjälle Perttu Kivilaaksolle. Kivilaakso tunnetaan muun muassa Apocalyptica-yhtyeen solistina. Ambrosian Delights on Jonte Knifin kehittämälle instrumentille, analogisyntetisaattori knifoniumille, kirjoitettu konsertto. Multikolor on puolestaan yksiosainen teos baritonisaksofonille ja kamariorkesterille ja sen solistiosuus on kirjoitettu saksofonisti Joonatan Rautiolalle.

– Tämän levyn kolme konserttoa ovat syntyneet suhteellisen lyhyen ajan sisällä vuosina 2013–2016. Ne heijastelevat kukin omilla tavoillaan musiikkini toistuvia perusteemoja, suhdetta traditioon sekä tyylien moninaisuuden ja erilaisten esityskäytäntöjen yhdistelyn problematiikkaa. Konserttoja yhdistävä tekijä on ollut solistiosuuksien räätälöinti teokset kantaesittäneiden ja levyttäneiden solistien teknisten ja ilmaisullisten erityisvahvuuksien ehdoilla, kertoo säveltäjä Olli Virtaperko.

Levy on myynnissä levykaupoissa sekä Jyväskylä Sinfonian konserttien yhteydessä.

Katso tästä traileri levyn äänityksestä.

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola [at] jkl.fi

13.10.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje