Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kirkkopuiston suuri poppeli kaadetaan lähipäivinä Jyväskylässä

Kirkkopuiston suuri poppeli kaadetaan lähipäivinä Jyväskylässä

Gummeruksenkadulta Kaupunginkirkon portaille johtavan pääkäytävän varrella kasvavista, korkeista berliininpoppeleista toinen joudutaan turvallisuussyistä lähipäivinä kaatamaan. Kaatotyö tehdään 9.10. alkaneella viikolla.

Poppelit ovat puiden elinkaariasteikolla mitaten lyhytikäisiä puita, jotka kasvavat nopeasti korkeiksi maamerkeiksi hyvällä kasvupaikalla. Kirkkopuistossa on hedelmällinen maaperä, joten kaksi portinvartijan virkaa hoitelevaa poppelia ovat päässeet kurottautumaan lähes 30 metrin korkeuteen.

Molemmat Kirkkopuiston berliininpoppeleista ovat olleet jo pitkään tarkkailussa keskeisen sijaintinsa ja kokonsa takia. Nyt kaadettavan puun latvus alkoi näyttää harventumisen merkkejä jo viime vuonna. Tänä kesänä latvuksessa näkyi runsaasti lehdettömiä oksia ja piiskamaisia uusia oksatuppaita, joista ei valitettavasti ole korvaamaan kuivuneita oksia. Puiston käyttäjien turvallisuuden vuoksi puu on siten parempi kaataa, ennen kuin se ehtii aiheuttaa vahinkoja puiston käyttäjille.

Lisätiedot: ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, p. 014 266 5151, tarja.ylitalo[at]jkl.fi

9.10.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje