Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Äijälänsalmen kevyen liikenteen silta avautuu liikenteelle 15.9.

Äijälänsalmen kevyen liikenteen silta avautuu liikenteelle 15.9.

Äijälänsalmen keväällä 2017 käynnistynyt vanhan sillan peruskorjausurakka on edennyt aikataulussaan. Kiertotielle remontin ajaksi ohjattu kevyt liikenne pääsee siltaa pitkin kulkevalle normaalireitilleen perjantaista 15.9. kello 8.00 alkaen.

Työt sillalla kuitenkin jatkuvat edelleen: nyt vuorossa ovat sillan alapuolisten rakenteiden korjaukset ja pengerkaiteiden asennukset. Sillan alapuolella oleva kevyen liikenteen raitti pysyy niiden takia töiden päättymiseen saakka suljettuna.
Sillan käyttäjien toivotaan vielä hankkeen valmistumiseen saakka noudattavan erityistä varovaisuutta alueella liikkuessaan. Sillankorjaustyö valmistuu kokonaisuudessaan aikataulun mukaan marraskuun loppuun mennessä.

Rakennushistoriallisesti arvokas silta

Äijälänsalmen ylittävä silta on osa erittäin vilkkaasti liikennöityä kevyen liikenteen väylää, Jyväsjärven ympäri kiertävää Rantaraittia. Silta on otettu Museoviraston laatimaan Suomen rakennuskulttuurin yleisluetteloon rakennushistoriallisesti arvokkaana ja ympäristön kannalta merkittävänä rakenteena. Asemakaavassa sillalla on purkamisen kieltävä suojelumerkintä.

Äijälänsalmen silta on Suomen vanhimpia paikallaan valettuja teräsbetonisiltoja. Aikojen kuluessa vuonna 1932 valmistuneesta sillasta on tullut yksi Jyväskylän maamerkeistä ja sitä on vuosien varrella kunnostettu useaan otteeseen.

Lisätietoja: rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, p. 014 266 5114, ilpo.irva[at]jkl.fi

12.9.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje