Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vanhuuseläkepäätöksellä Seniorikortti 65+ jo ennen 65-vuoden ikää

Vanhuuseläkepäätöksellä Seniorikortti 65+ jo ennen 65-vuoden ikää

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden tarjoaman Seniorikortti 65+ osto-oikeus laajenee 24.7.2017 alkaen. Henkilöt, jotka ovat saaneet vanhuuseläkepäätöksen, voivat hankkia Seniorikortti 65+ jo ennen 65-vuoden ikää. Uudistuksen tavoitteena on kannustaa Jyväskyläläisiä vanhuuseläkkeen saavuttaneita henkilöitä omatoimisen liikunnan pariin entistä aktiivisemmin. Hyvällä kestävyys- ja lihaskunnolla voidaan muun muassa ylläpitää toimintakykyä ja ennaltaehkäistä sairauksien syntyä sekä vähentää kaatumistapaturmia. Pidemmän aikavälin tavoitteena on, että ikäihmiset pystyvät asumaan kotona itsenäisesti pitkään.

Aiemman käytännön mukaisesti myös työkyvyttömyyseläkkeellä olevat voivat hankkia kortin iästä riippumatta. Määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä olevan henkilön työkyvyttömyyseläkeaikaa täytyy ostohetkellä olla jäljellä vähintään puoli vuotta. Seniorikorttia ostettaessa on esitettävä eläkekortti tai vanhuus- tai työkyvyttömyyseläkepäätös. Henkilön asuinpaikan ja iän varmistamiseksi tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Kortin hinta on 75 € ja se on voimassa vuoden ostopäivästä. Uimahalleissa asiakas voi halutessaan lunastaa rannekkeen tai kortin. Ranneke- ja korttimaksu AaltoAlvarissa ja Wellamossa on 7 €.

Seniorikortilla pääsee liikkumaan kaupungin erikseen osoittamilla päivävuoroilla kaupungin eri liikuntapaikoilla. Muina aikoina sisäänpääsymaksusta peritään eläkeikäisille määriteltyjen taksojen mukaiset maksut. Järjestelyn tavoitteena on tasata liikuntapaikkojen asiakasvirtoja tasaisemmin.

Seniorikortti oikeuttaa osallistumaan AaltoAlvarissa ja Kuokkalan Graniitissa järjestettäviin seniorikuntosalitoiminnan viiden kerran starttikursseille. Muille ryhmäliikuntatunneille kortti ei oikeuta osallistumaan.

Monitoimitalon kuntosalilla seniorikortilla on mahdollista tulla harjoittelemaan koko kesän ajan klo 8.00–15.00 välisenä aikana. Kesän huoltotöiden vuoksi kiinni olevat liikuntapaikat avautuvat seuraavasti: Kuokkalan Graniitti 31.7. klo 8.00, uimahalli Wellamo 24.7. klo 10.00, Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari 14.8. klo 6.00, Lehtisaaren kuntotalon aukeamisaika varmistuu remontin valmistuessa.

Kortin myyntipaikat:
Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari, uimahalli Wellamo, Kuokkalan Graniitti, Lehtisaaren kuntotalo, Korpilahden yhteispalvelupiste

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut
Palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko p. 014 266 4265, kirsi.pelo-arkko@jkl.fi

27.6.2017Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje