Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatterin syyskauden uutuuksina koukuttava musikaali, draamaa ja kahdeksan teatterin yhteistyöesitys

Jyväskylän kaupunginteatterin syyskauden uutuuksina koukuttava musikaali, draamaa ja kahdeksan teatterin yhteistyöesitys

Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön syksyn 2017 ohjelmistossa nähdään neljä ensi-iltaa: Peter Pan, Kolme sisarta, Pesärikko ja Onnensirpaleita. Yleisön pyynnöstä ohjelmistossa pienellä näyttämöllä jatkavat kevätkauden suursuosikki Täti ja minä sekä muutaman vuoden takainen yleisön lemmikki Ternimaitokeisari. Syyskaudella näyttämöllä nähdään kolme uutta kasvoa. Näyttelijät Aaro Vuotila ja Natalil Lintala sekä näyttelijä-yleisötyöntekijä Hannu Rantala.

Koko perheen lumoavan koukuttava menestysmusikaali Peter Pan lennähtää syksyllä suurelle näyttämölle. J.M. Barrien klassikkoromaaniin perustuva Ritva Holmbergin käsikirjoitus, Jukka Linkolan säveltämä ja kapellimestari Lasse Hirven sovittama musiikki ja Jukka Virtasen laulujen sanat vievät sinut Hanna Kirjavaisen ohjaamana ja Kira Riikosen koreografian myötä loputtoman leikin ja roolipelien maailmaan. – Peter Pan on musikaali kaikille meille, jotka emme halua kasvaa aikuisiksi. Tarinan keskiössä on lapsuus, erilaiset roolileikit ja huimat seikkailut, ohjaaja Hanna Kirjavainen kertoo. Peter Panin roolissa nähdään Saara Jokiaho, Leenana teatterin uusi kasvo Natalil Lintala ja Kapteeni Koukkuna Henri Halkola. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 9.9.2017.

Anton Tsehovin Kolme sisarta valmistuu täysin uutena tulkintana suurelle näyttämölle. Tunnevoimainen draama kertoo elämän merkityksen etsimisestä – ja siitä, että se löytyy rakkaudesta, mutta hinta on kova. Näytelmässä sisarukset kaipaavat sekä menneeseen että uuteen, itsenäiseen elämään. Elämänmuutos on väistämätön. – Kaiken ytimessä on kysymys siitä, annammeko elämän mennä ohi, ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen toteaa. Sisarten kohtaloa syventävät Iivanaisen ja säveltäjä Samuli Laihon näytelmää varten valmistamat laulut. Kolmen sisaren eli Olgan, Mashan ja Irinan rooleissa nähdään Hanna Liinoja, Natalil Lintala ja Saara Jokiaho. Heidän veljeään Andreita näyttelee teatteriimme paluun tekevä Aaro Vuotila. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 23.9.2017.

Orvokki Aution klassikkoteos Pesärikko nähdään syksyllä uutena usean teatterin yhteistyönä syntyvänä tulkintana. Pesärikko on paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Teos kertoo miehistä, jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa. Ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan. Ohjaus, dramatisointi ja lavastus ovat Mikko Roihan käsialaa. Pesärikko valmistuu yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin, Riihimäen Teatterin, Tanssiteatteri Minimin, Turun Kaupunginteatterin, Kotkan Kaupunginteatterin, Teatteri Eurooppa Neljän, Kouvolan Teatterin ja Vapaan Teatterin kanssa. Ensi-ilta Berliinissä on syyskuussa 2017 ja Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 5.10.2017.

Onnensirpaleita on näytelmä onnesta; valkoisen, harmaan ja hieman mustankin sävyjä suomalaisesta elämästä. Onnenhetket ovat niitä tiivistymiä, joiden ympärille elämä rakentuu, majakoita elämän tyynessä ja aallokossa. Tommi Kainulaisen käsikirjoittamaan ja ohjaamaan musiikkinäytelmään on kerätty tekstejä suomalaisen novelli- ja lyhytproosan rinnalle myös yleisöltä yhteistyössä sanomalehti Keskisuomalaisen kanssa. Näyttämömusiikkina kuullaan Miljoonasateen tuotantoa. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 18.11.2017.

Täti ja minä sekä Ternimaitokeisari jatkavat yleisön pyynnöstä

Kevätkauden suursuosikki Täti ja minä jatkaa syyskaudellakin ohjelmistossa – Saimme valtavasti kyselyjä, kun moni oli jäänyt keväällä ilman lippua ja kun asia sopi myös ”Rutulle”, päätimme jatkaa esitysrupeamaa, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen kertoo. Hypnoottinen ja Tampereen Teatterikesässäkin vieraillut Ternimaitokeisari täyttää monen esitystoiveen jälleen syyskaudella.

Syyskaudella nähdään myös huippuvierailuja, joista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810,
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

16.3.2017Marjo Vihavainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje