Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatteri mukana kahdeksan teatterin Pesärikko-tuotannossa

Jyväskylän kaupunginteatteri mukana kahdeksan teatterin Pesärikko-tuotannossa

Riihimäen Teatteri, Tanssiteatteri Minimi, Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä, Kouvolan Teatteri, Kotkan Kaupunginteatteri ja Turun Kaupunginteatteri sekä Vapaa Teatteri ovat sopineet yhteisen teatteriesityksen tuottamisesta. Mukana hankkeessa on seitsemän VOS-teatteria (valtionsosuusteatteria) ja yksi vapaa ryhmä.

Pesärikkoa harjoitellaan Berliinissä, missä se myös saa ensi-iltansa syyskuussa. Sen jälkeen kussakin kaupungissa on esityksiä n. 10 – 20: Riihimäellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Kouvolassa, Kotkassa ja Turussa. Kokonaisesitysmäärä on n. 100 esityskertaa. Teatterit irrottavat produktioon yhden näyttelijän.

– Yhteisellä hankkeella tähdätään taloudellisesti ja tuotannollisesti uusiin toimintatapoihin ja taiteellisesti korkeatasoiseen esitykseen. Hankkeessa on myös vahva koulutuksellinen näkökohta, ohjaaja Mikko Roiha kertoo.

– Olemme erittäin iloisia tästä yhteistyöstä. Mukana olevat näyttelijät pääsevät työskentelemään uusien kollegojen kanssa, uusien yleisöjen eteen, uusiin olosuhteisiin. Projekti palvelee myös yleisöjä, sillä sen ei tarvitse matkustaa esityksen nähdäkseen, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen summaa.

Orvokki Aution klassikkoteos uutena, yhteistyössä tehtävänä tulkintana

Armi rakastuu Olaviin, karkaa kotoaan ja muuttaa eteläpohjalaiseen Larvan taloon. Tuoreen avioparin elämänmenon sanelee kuitenkin Olavin äiti Laimi ja sänkyyn sidottu Ilmi-täti. Pesärikko on paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Se kertoo miehistä jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa. Ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan.

Pesärikon harjoitukset alkavat elokuun 2017 alussa Berliinissä, missä sen ensi-ilta on syyskuussa. Sen jälkeen on vuorossa ensi-illat Riihimäellä, Jyväskylässä, Kotkassa ja Kouvolassa syksy 2017 aikana, keväällä 2018 on Turun ensi-illan vuoro. Jyväskylän kaupunginteatterissa ensi-ilta on 5.10.2017.

Produktion dramatisoi, ohjaa ja lavastaa Mikko Roiha, pukusuunnittelusta vastaa Taina Sivonen ja videosuunnittelusta Moe Mustafa. Näyttelijät ovat Sara Melleri (Tanssiteatteri Minimi/Riihimäen Teatteri), Taina Reponen (Jyväskylän kaupunginteatteri/Teatteri Eurooppa Neljä), Jarkko Sarjanen (Kotkan Kaupunginteatteri), Veli-Matti Karén (Kouvolan Teatteri) ja Eila Halonen (Turun Kaupunginteatteri).

Lisätietoja
Vapaa Teatteri, Mikko Roiha, Theatre director, gsm +49 (0)176 231 50497, lankap. +49 (0)30 5595 6987, skype: mikkoroiha
Jyväskylän kaupunginteatteri, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705

16.3.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje