Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pientä lasta vaunuissa kuljettavien maksuttomat matkat jatkuvat Jyväskylän paikallisliikenteessä

Pientä lasta vaunuissa kuljettavien maksuttomat matkat jatkuvat Jyväskylän paikallisliikenteessä

Lastenvaunujen tai –rattaiden kanssa matkustavat kulkevat jatkossakin Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-linja-autoissa maksutta päivisin kello 9.00–14.00. Myöskään vaunuista tai rattaista ei peritä erillistä kuljetusmaksua. Etuus on voimassa Jyväskylän seudun Linkki-liikenteen linjoilla 1–39 ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 (ei 13M).

Matkat ovat lastenvaunujen tai –rattaiden kanssa ilmaiset, jos kuljetettavana on pieni, iältään enintään 3-vuotias lapsi. Saman aikuisen mukana voi kulkea maksutta myös toinen 0–6-vuotias lapsi. Jos mukana matkustavia lapsia on enemmän, peritään kolmannesta, neljännestä jne. lapsesta normaali lastenlippuhinta. Ilmaismatkaa ei saa, jos mukana kuljetettavat rattaat tai vaunut ovat tyhjät tai kokoon taitetut. Samoin ilmaismatkaan ei oikeuta, jos lapsi kulkee mukana kantorepussa.

Vaunujen kanssa noustaan ja poistutaan Linkkiin keskiovesta. Vaunut sijoitetaan auton keskiosaan, mielellään vaunujen oikea kylki kulkusuuntaan päin. Vaunujen sijoittelussa on hyvä ottaa huomioon muiden lastenvaunumatkustajien lisäksi toiset matkustajat, esimerkiksi rollaattorin käyttäjät. Lapsen ei tarvitse istua rattaissa matkan aikana, mutta aikuisen on huolehdittava omalta osaltaan lapsesta ja vaunuista matkan ajan. Vaunujen pyörät pitää lukita matkan ajaksi. Jos lapsi on vaunuissa matkustamisen ajan, aikuisen oltava vierellä ja varmistettava vaunujen paikallaan pysyminen.

Lastenvaunuetuutta hyödyntäessä on hyvä muistaa, että Linkkiin mahtuu yhtä aikaa vain rajallinen määrä vaunuja. Jos linja-auton keskiosan lastenvaunupaikat ovat autossa täynnä, enempää lastenvaunuja ei voida pysäkiltä ottaa kyytiin ja niiden kanssa kyytiin pyrkivän on jäätävä odottamaan seuraavaa vuoroa. Kuljettajan tehtävänä on tehdä tilannearvio ja varmistaa kaikkien matkustajien turvallinen ja esteetön liikkuminen autossa.

Maksuton lastenvaunumatkustus on ollut Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä vuoden 2016 ajan kokeilussa ollut etuus, jonka seudullinen joukkoliikennejaosto päätti muuttaa 1.1.2017 alkaen toistaiseksi voimassa olevaksi. Lastenvaunuasiakkaat ovat ottaneet etuuden aktiivisesti käyttöön. Lastenvaunujen kanssa tehtyjen matkojen määrät ovat sen ansiosta lisääntyneet 91 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Kun vuonna 2015 lastenvaunujen kanssa tehtiin keskimäärin 2450 matkaa kuukaudessa, vuonna 2016 niitä tehtiin kuukausittain 4650.


Lisätiedot:
- palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
- markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Kristiina Pentikäinen, p. 014 266 5130, kristiina.pentikainen[at]jkl.fi

30.12.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje