Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » 10 yritystä laajensi Jyväskylään sijoittumispalveluiden kautta vuonna 2016

10 yritystä laajensi Jyväskylään sijoittumispalveluiden kautta vuonna 2016

Vuoden 2016 aikana yritysten sijoittumispalveluiden aktiivisen työn tuloksena 10 yritystä teki sijoittumispäätöksen Jyväskylään. Sijoittuneisiin yrityksiin syntyi 71 uutta työpaikkaa ja investointeja kaupunkiin tuli sijoittuneiden yritysten osalta noin 4,2 miljoonan euron edestä. Lisäksi investointien aikainen rakentaminen tuo työpaikan noin 30 henkilölle. Välittömien työpaikkojen ja investointieurojen lisäksi uudet sijoittuneet yritykset kasvattavat usein liiketoimintaansa Jyväskylässä ja työpaikkojen lisäystä tapahtuu useiden vuosien kuluessa. Vaikutukset talouteen ja työllisyyteen tapahtuvat pitkällä aikajänteellä.

Sijoittumispalvelut kontaktoi aktiivisesti Keski-Suomen alueen ulkopuolisia kasvuyrityksiä ja houkuttelee sijoittumaan Jyväskylään. Sijoittumispalveluiden määrällisenä tavoitteena vuonna 2016 oli 10 uutta yrityssijoittumista alueelle ja tavoitteeseen päästiin. Tämä kertoo Jyväskylän hyvästä vetovoimasta ja houkuttelevuudesta yritysten silmissä. Jokainen saatu sijoittuminen on pitkällisen neuvottelu- ja auttamistyön tulosta, sillä päätösprosessit ovat pitkiä.

”Lähtökohtaisesti yritykset haluavat kasvaa päätoimipaikoillaan, mutta läheskään aina tämä ei riitä. Kun yritys saavuttaa sopivan vaiheen liiketoiminnassaan laajentaminen uudelle paikkakunnalle nousee keskeiseksi kasvun välineeksi ja yrityksen arvon kasvattajaksi. Tässä kohdassa Jyväskylä tarjoaa erittäin houkuttelevan ja toimivan vaihtoehdon laajenemiselle Suomessa”, kertoo Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä.

Yksi kymmenestä vuoden 2016 aikana Jyväskylään toimintaansa laajentaneista yrityksistä on Storm Motor Oy. Yhtiön päätoimipaikka on Turussa ja päätös Jyväskylään laajentamisesta syntyi tammikuussa 2016. Yhtiön liikevaihto on 6,8 miljoonaa euroa ja toimintaa on nyt kuudella paikkakunnalla. Yritys avasi moottoripyörien ja kelkkojen varaosia ja varusteita myyvän liikkeensä Ahjokadulle maaliskuussa ja työllistää siinä keskimäärin 4-5 henkilöä. Myymälässä on tilaa yli 500 m2.

”Jyväskylä oli kaupunkina meille sopivan kokoinen ja moottoripyörätoimialalla oli meille tilaa kaupungissa. Sijaintina Jyväskylä oli houkutteleva ja myös luonnollinen seuraava paikka laajentaa toimintaa. Olemme saaneet Jyväskylässä kohtuullisen hyvän alun ja uskoisin, että toisena vuonna päästään jo liikevaihtotavoitteisiin, sillä vauhti näyttää kiihtyvän tasaisesti. Jyväskylän kaupungin sijoittumispalveluilta saimme apua muun muassa kausihenkilöstön rekrytointeihin liittyen. Aktiivinen ja ystävällinen yhteydenpito ilahdutti”, kertoo Storm Motorin toimitusjohtaja Samuli Niemelä.

Sijoittumispalvelut auttaa liiketoimintaansa laajentavia yrityksiä maksutta muun muassa tontin tai toimitilan löytämisessä, osaavan työvoiman rekrytoinnissa ja verkoston rakentamisessa. Sijoittumispalveluilla haetaan kaupunkiin uusia kasvuyrityksiä, jotka täydentävät olemassa olevaa elinkeinorakennetta sekä luovat uutta elinvoimaa ja lisäarvoa. Työtä tehdään aktiivisella kasvuyritysten kontaktoinnilla sekä markkinoimalla Jyväskylän mahdollisuuksia erilaisissa liike-elämän tilaisuuksissa. Sijoittumispalvelut kuuluu Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikköön.

Lisätietoa palvelusta: http://businessjyvaskyla.fi/palvelut

Lisätiedot:
Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja, p. 014-266 7136, harri.heinanen[at]jkl.fi
Samuli Niemelä, toimitusjohtaja, Storm Motor Oy, p. 040-700 5900, samuli.niemela[at]storm-motor.fi

30.12.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje