Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nimekkäät kapellimestarivieraat tähdittävät Jyväskylä Sinfonian kevättä

Nimekkäät kapellimestarivieraat tähdittävät Jyväskylä Sinfonian kevättä


Jyväskylä Sinfonia juhlii ensi vuonna 100-vuotiasta Suomea tuomalla koko vuoden ohjelmistoonsa useiden kotimaisten säveltäjien upeita teoksia, joita harvemmin kuullaan konserteissa. Kaija Saariaho, Uuno Klami, Aarre Merikanto ja Paavo Heininen esittäytyvät merkkiteoksillaan, minkä lisäksi muistetaan äskettäin menehtyneitä säveltäjämestareita Einojuhani Rautavaaraa ja Jouni Kaipaista.

Kevätkautta leimaavat myös lukuisat tasokkaat kapellimestarivieraat, joista kirkkaimpana tähtenä tuikkii yksi maailman tämän hetken kuumimmista nimistä, amerikkalainen Karina Canellakis, joka tekee Suomen-debyyttinsä Jyväskylässä tammikuussa. Nimekästä kapellimestarikaartia edustavat myös Robert Trevino, Olari Elts ja Risto Joost sekä kotimaiset lahjakkuudet Klaus Mäkelä ja Dalia Stasevska.

Suuret orkesteriteokset aloittavat ja päättävät kauden

Kevätkausi on ympäröity suuren sinfoniaorkesterin loistolla, sillä jyhkeistä sävelistä ja suurista teoksista päästään nauttimaan sekä avajaisissa että sinfoniakauden päätöskonserteissa toukokuussa. Ylikapellimestari Ville Matvejeff avaa kauden 11.1., kun ohjelmassa on Sergei Rahmaninovin, Maurice Ravelin ja Kaija Saariahon teokset. Palkittu kapellimestari Olari Elts puolestaan johtaa tuplakonsertit 10.–11.5., jolloin konsertit koostuvat Leoš Janáčekin, Rahmaninovin ja Antonín Dvořákin uhkeista sävelistä.

Pianomusiikin ystäviä hemmotellaan kolmella pianistilla, kun vieraiksi saapuvat kiinalaislähtöinen Zhang Zuo, venäläissyntyinen Valeria Resjan sekä tutun valloittava islantilaispianisti Víkingur Ólafsson. Muita solistivieraita ovat muun muassa valovoimainen mezzosopraano Tuija Knihtilä, joka tulkitsee helmikuussa kahdessa konsertissa Gustav Mahlerin Rückert-lauluja, Moskovan arvostetussa Tšaikovski-kilpailussa menestyneet viulisti Alexandra Conunova ja sellisti Jonathan Roozeman sekä Yhdysvalloissa uraa luova klarinetisti Olli Leppäniemi.

Tutut lastenlaulut tempaavat koko perheen mukaansa maaliskuussa

Palkittu lastenmuusikko Satu Sopanen ja TV2:n lastenohjelmien juontajanakin tunnettu laulaja-lauluntekijä Tuomo Rannankari vetävät maaliskuussa 22.3. kolme konsertillista svengaavia lastenlauluja, jotka sopivat koko perheen kanssa nautittavaksi. Jyväskylän oman Hiekkakakkuorkesterin kanssa pidettävissä HEI TEHDÄÄN SINUNKAUPAT! -konserteissa kuullaan muun muassa Mikki Hiiri merihädässä, Mustan kissan tango sekä Hyttys-Hubert. Kaikki kolme konserttia kuullaan Jyväskylän teatteritalon suurella näyttämöllä.

Anssi Kela huipentaa kevätkauden

Kevätkausi päättyy äitienpäivän aattona lauantaina 13.5. sinfoniseen pop & rock -konserttiin Paviljongissa yhdessä huippusuositun Anssi Kelan kanssa. Konsertissa kuullaan Kelan hittejä uran alusta viime hetkiin asti, mukaan lukien Mikan faijan BMW, Levoton tyttö ja 1972. Kelan kappaleet on sovittanut sinfoniaorkesterille konsertin johtava kapellimestari Jarkko Kiiski.

Uutuutena torstaiuusinnat sekä päiväkonsertit

Yleisön suuren suosion ja lippujen kovan kysynnän ansiosta keväällä lanseerataan uusia konserttityyppejä. Kysyntään vastataan torstaiuusinnoilla, jotka ovat teatteritalolla 16.2. ja 11.5. klo 19. Lisäksi kahtena keskiviikkona (25.1. ja 5.4.) klo 12 on päiväkonsertti, jossa kuullaan osa iltakonsertin ohjelmistosta. Väliajattoman konsertin yhteydessä voi nauttia päiväkahvit tai lounaan teatteritalon lämpiössä.

Kevään taiteilijatapaamiset

Kevään taiteilijatapaamisissa kuullaan esiintyjien kuulumisia ja mietteitä illan teoksista sekä annetaan myös yleisölle tilaisuus kysyä taiteilijoilta. Paikkana on tuttuun tapaan teatteritalon kulmalämpiö.

- 25.1. klarinetisti Olli Leppäniemi
- 1.2. kapellimestari Robert Trevino
- 8.3. sellisti Jonathan Roozeman
- 5.4. pianisti Víkingur Ólafsson
- 10.5. pianisti Valeria Resjan

Tilaisuudet alkavat klo 18.15 ja kestävät varttitunnin. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Avoimien kenraaliharjoitusten bonuksena Robert Trevinon kyselyhetki

Koululais-, eläkeläis- ja muut ryhmät ovat tervetulleita tutustumaan orkesterin kenraaliharjoituksiin ilmaiseksi. Avoimet kenraaliharjoitukset ovat 1.2., 22.2., 8.3. ja 29.3. klo 10 alkaen Jyväskylän teatteritalossa. Harjoituksen kesto on kokonaisuudessaan noin kolme tuntia, mutta sieltä voi poistua tauon aikana. Ryhmien koon tulee olla vähintään 10 henkeä. Sama ryhmä voi ilmoittautua yhteen kenraaliharjoitukseen kauden aikana. Ilmoittautumiset tulee tehdä hyvissä ajoin etukäteen puhelimitse (014 266 4167) tai sähköpostitse (jenni.hakola[at]jkl.fi).

Kevään ensimmäisen avoimen kenraaliharjoituksen erikoisuutena on amerikkalaiskapellimestari Ro-bert Trevinon yleisölle tarjoama kyselyhetki. Kenraalin päätteeksi n. klo 12.30–13 yleisö saa esittää kysymyksiä Trevinolle joko suomeksi tai englanniksi esimerkiksi musiikkiin tai kapellimestarin elämään liittyen.

Kevään liput ovat nyt myynnissä

Jyväskylä Sinfonian kevään kausiliput sisältävät 11 konserttia ja ovat myynnissä tiistaihin 3.1. saakka tai niin kauan kuin kausilippuja on jäljellä. Kausilipun saa teatterin lippumyymälästä ilman palvelumaksua; muissa myyntipisteissä se on 4,40 €/kausilippu.

Kausilippuja voi ostaa teatterin lippumyymälästä, Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteistä (esim. Sokos Info) sekä uusia kausilippuja myös verkkokaupasta. Kertaliput ovat myynnissä myös Lippupisteen verkkokaupassa sekä R-kioskeilla (tapahtumanumero 106352; 28.4. konsertin tapahtumanumero on 114588).

Tutustu lisää kevään konsertteihin nettisivuillamme.

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

Liput Lippupisteestä

30.12.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje