Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ensimmäinen valtakunnallinen prosenttikulttuuripalkinto myönnetään maaliskuussa 2017 Jyväskylän Kankaalla

Ensimmäinen valtakunnallinen prosenttikulttuuripalkinto myönnetään maaliskuussa 2017 Jyväskylän Kankaalla

Jyväskylän kaupunki myöntää ensimmäisen valtakunnallisen prosenttikulttuuripalkinnon taholle, joka on toiminnallaan edistänyt merkittävästi prosenttiperiaatteen toteutumista ja tunnettuutta Suomessa.

Prosenttiperiaate tarkoittaa, että osa rakennushankkeen kustannuksista käytetään taiteeseen. Periaatteen toteuttamiseksi on useita rahoitusmalleja, joista Kankaalla käytettävä prosenttikulttuuri-käsite pitää sisällään taidehankintojen lisäksi tapahtumat. Maaliskuussa myönnettävällä palkinnolla halutaan lisätä valtakunnallista tietoisuutta taiteen, tapahtumien ja rakentamisen yhteistyöstä sekä korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä asumisen arjessa ja rakennetun ympäristön suunnittelussa. Palkinnon saajan ei tarvitse olla suomen kansalainen, mutta edistämisen, teon ja/tai kohteen on toteuduttava Suomessa. Näyttöjen on oltava mielellään kahden viimeisen vuoden ajalta.

Asiantunteva valitsijajury

Palkinnon saajan valitsee kuusihenkinen jury. Juryn tehtävä on valita heille ennakkoon esitetyistä ehdokkaista mielestään parhaiten palkintoperiaatteet täyttävä voittaja. Palkintoehdokkaat julkistetaan 19.1.2017 ja palkinto luovutetaan Jyväskylän kaupungin syntymäpäiväviikolla maaliskuussa Kankaalla. Palkinnon arvo on 5000 euroa.

Juryn muodostavat Oulun taidemuseon yleisötyönjohtaja Anna-Riikka Hirvonen, Helsingin taidemuseon projektisuunnittelija Klas Fontell, opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Petra Havu sekä Jyväskylän kaupungin edustajat kaupunginjohtaja Timo Koivisto, hankejohtaja Anne Sandelin ja kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen. Esiraatina toimi Jyväskylän Kankaan tapahtuma- ja taidetyöryhmä.

Lisätiedot:
Mari Aholainen, kulttuuri- ja kehittämispäällikkö, p. 050 63495, mari.aholainen[@]jkl.fi

20.12.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje